Gugguun koronapäiväkirja, osa 3: Pysähdyksen jälkeen taas täysi höyry päälle!

 

Gugguun operatiivinen johtaja Anne Valli on kertonut koronapäiväkirjassaan poikkeusajan tilanteista ja tunnelmista.

Suomen hallitus julisti maahan poikkeustilan 13. maaliskuuta koronapandemian takia. Elämä mullistui käytännössä yhdessä yössä. Yritykset joutuivat tekemään nopeita ja kipeitä ratkaisuja turvatakseen toimintansa. Niin myös lastenvaatevalmistaja Gugguu, joka joutui muun muassa sulkemaan joulun alla avaamansa kivijalka- ja Outlet-myymälänsä Helsingissä, karsimaan mallistoja ja myyntitapahtumia.

Pandemia vaikutti toimintaan nopeasti, mutta Gugguu löysi yhtä nopeasti selviytymisen keinoja.

Toukokuun puolessa välissä alkoivat ensimmäiset uutiset pandemiarajoitusten purkamisesta levitä.

***

Maanantai 20.4. Hallituksen kokous. Käymme läpi päivitettyä budjettia ja alustavaa tilinpäätöstä.

Keskiviikko 22.4. Mentorin kanssa kaksin ensimmäinen etätapaaminen. Onnellinen siitä, että löytyi mentori, jonka kanssa on helppoa käydä asioita läpi ja jolta saan tukea. Opin myös jatkuvasti uutta!

Torstai ja perjantai 23.-24.4. Varastossa keräilyä ja tilausten toimitusta.

Keskiviikko 29.4. Panostajan yritysten round table. Inspiroiva esitys Carrotin Tessalta. Oli mielenkiintoista kuulla myös muiden yritysten kuulumisia.

Tiistai 5.5. Alamme markkinoida private shopping mahdollisuutta Tampereen toimipisteeseen. Heti tulee yhteydenottoja.

Keskiviikko 6.5. Mentorin kanssa niin antoisa ja merkityksellinen etätapaaminen. Sain useita konkreettisia vinkkejä, joita aion ehdottomasti viedä eteenpäin meidän yrityksessä.

Illalla saan mukavan viestin Business Finlandilta. Rahoitushakemuksemme on hyväksytty ja pääsemme viemään kansainvälistymisstrategiaamme eteenpäin. Tämä tuo ihan uutta virtaa tulevaisuuden suunnitelmillemme ja uskoa siihen, että voimme kuroa koronan aiheuttamat menetykset hankkeen avulla takaisin.

Torstai 7.5. Mietimme johtoryhmässä uusia markkinointitapoja. Päätämme myös testata niitä heti.

Perjantai 8.5. Tampereen työntekijän lomautus raukeaa.

Maanantai 11.5. Nyt alkaa näyttämään siltä, että tilanne alkaa normalisoitumaan. Oma kalenteri alkaa täyttyä ja suunnitelmat etenevät.

Tiistai 12.5. Starttaamme kehityshankeen. Oikeat kumppanit ovat jo onneksemme tiedossa. Heidän kanssa toteutamme hankeen.

Keskiviikko 13.5. Experience ecommece etänä. Mielenkiintoisia esityksiä useista eri yrityksistä!

Torstai 14.5. Johtoryhmä. Päätämme avata Outlet-myymälän kesäkuun alussa.

Maanantai 18.5. Hallituksen kokous. Käymme läpi tilinpäätöksen. Kaikki ovat tyytyväisiä edelliseen vuoteen, vaikka numeeriset tavoitteet eivät täyttyneet. Teimme paljon brändin rakentamisen eteen ja pidemmän tähtäimen suunnitelmat etenivät. Kaikki ei aina voi mennä täydellisesti, mutta ei voi olla kuin tyytyväinen.

Keskiviikko 20.5. Kasvu open etänä. Olemme mukana sparrausryhmissä. Saimme sparrata viiden eri alan ammattilaisen kanssa ja saimme paljon hyviä ideoita sekä näkökulmia.

Tiistai 26.5. Workshop Helsingissä. Tarkoituksena kirkastaa ja tarkentaa kansainvälistymisstrategiaamme ja hioa Gugguun ”tone of voice”, jolla lähdemme valloittamaan maailmaa.

Keskiviikosta perjantaihin 27.-29.5. SS21 malliston kuvaukset. 30 ihanaa uutta mallia tulee esittelemään ensi kesän mallistoamme! Siitä tulee upea!

Ympyrä sulkeutuu. Päiväkirja alkoi Helsingin workshopilla ja kuvauksilla ja se päättyy myös niihin.

Täältä löydät koronapäiväkirjan aiemmat osat:

Gugguun koronapäiväkirja, osa 1:
“Nyt on oltava ketterä”, ajatteli Gugguun Anne Valli, kun pandemia valtasi Suomenkin

Gugguun koronapäiväkirja, osa 2:
Kun ”normaali” katoaa, aktiivinen toiminta keskittää huomion mahdollisuuksiin