Gugguun koronapäiväkirja, osa 2: Kun ”normaali” katoaa, aktiivinen toiminta keskittää huomion mahdollisuuksiin

Gugguun koronapäiväkirja, osa 2

Suomen hallitus julisti maahan poikkeustilan 13. maaliskuuta koronapandemian takia. Liikkumista rajoitettiin, koulut ja ravintolan suljettiin, yli 10 hengen kokoontumiset kiellettiin, etätyö otettiin käyttöön. Arki mullistui käytännössä yhdessä yössä. Yritykset joutuivat tekemään nopeita ja kipeitä ratkaisuja turvatakseen toimintansa.

Lastenvaatevalmistaja Gugguu joutui sulkemaan joulun alla avaamansa kivijalka- ja Outlet-myymälänsä Helsingissä. Pandemia vaikutti toimintaan nopeasti, mutta Gugguu löysi yhtä nopeasti selviytymisen keinoja. Maaliskuussa alkanut vuoristorata jatkui huhtikuussa, jolloin Gugguukin joutui tekemään raskaita päätöksiä.

Gugguun operatiivinen johtaja Anne Valli kertoo koronapäiväkirjassaan poikkeusaikojen tilanteista ja tunnelmista. Painostavien hetkien seasta on löytynyt yllättävän paljon onnistumisia ja uusia keinoja rakentaa tulevaa.

***

Keskiviikko 1.4. Infoamme SPRINGBALOO-verkkotapahtumasta. Me, Papu, Mainio ja Kaiko järjestämme peruttujen messujen tilalle tapahtuman verkossa. Yhteistyössä on voimaa!

Torstai 2.4. Aloitamme markkinoinnin messuille tarkoitetusta Vintage Collectionista. Saamme tuotteet jo hyvissä ajoin. Päätämme laittaa ne myyntiin heti, kun kuorma on perillä. Vastaanotto on loistava!

Käyn tilannetta läpi Tampereen henkilöstön kanssa. Kerron, että tarvittaessa lomautamme. Nyt mennään tilanteen mukaan. Henkilöstö on hyvin ymmärtäväistä. Helpottunut olo!

Perjantai 3.4. Käymme johtoryhmän kanssa läpi tulevia tapahtumia.

Teemme verkkoon oman Outlet-osion, jonka tarkoitus on korvata suljettu Outlet. Saamme lisäerän lippiksiä ja kesähattuja verkkokauppaan.

Hallitukseen tulee muutoksia. Ilmoitamme hallituksen puheenjohtajalle yhteistyön loppumisesta. Yhteistyö lopetetaan hyvässä hengessä. Raskaita päätöksiä ja mieli on haikea!

Maanantai 6.4. Stockmann ilmoittaa yrityssaneerauksesta. Meillä jää sinne merkittävä summa sisään. Iso takaisku!

Tiistai 7.4. Ilmoitamme Oulun työntekijöille osittaisista lomautuksista. Jätämme tekemättä syksylle suunnitellun yhteistyömalliston, joka keventää suunnittelijoiden työtaakkaa. Myös johtoryhmän kalenteri on tyhjentynyt tilanteen vuoksi sen verran, että pystymme siirtymään tekemään esimerkiksi varaston töitä. Tampereella tehdään ensimmäinen osa-aikainen lomautus. Asiakaspalvelu on hiljentynyt, minkä vuoksi reagoimme nopeasti.

Keskiviikko 8.4. Menemme varastolle harjoittelemaan tilausten keräilyä ja pakkaamista. Siitä on aikaa, kun olen viimeksi kerännyt tilauksia. Meille on tullut sen jälkeen uusi varastohallintajärjestelmä. Opin nopeasti keräämisen ja lähettämisen. Varastolla oleminen on mukavaa vaihtelua!

Torstai 9.4. Vintage-mallisto tulee myyntiin ja sen vastaanotto on todella onnistunut. Kiitollinen mieli.

Keskiviikko 15.4. Ensimmäinen tapaaminen mentorin kanssa. Pääsin osallistumaan Panostajan mentoriohjelmaan. Oli todella antoisa etätapaaminen. Tämä tuki tulee todella tarpeeseen.

SPRINGBALOO alkaa. Jo ensimmäinen päivä on menestys!

Torstai ja perjantai 16.-17.4. Olen varastolla keräämässä ja toimittamassa tilauksia. Mukava päästä näkemään ja tekemään kunnolla varaston toimintoja. Näen samalla, miten prosessia voisi parantaa.

Tässä ajassa on siis myös positiivisia asioita ja niistä aionkin ammentaa tässä vaikeassa tilanteessa!