Monipuolinen asiantuntemus, laaja kokemus ja aito intohimo

Panostajalla on pitkä historia suomalaisessa pääomasijoittamisessa yhteistyössä suomalaisten yritysten ja omistajien kanssa. Pitkän historiamme aikana kokemusta erilaisista tilanteista on kertynyt – niin onnistumisista kuin epäonnistumisistakin. Olemme kuitenkin ylpeitä siitä, että teemme asioita ennakkoluulottomasti ja vakiintuneita käytäntöjä haastaen. Oppiminen ja uudistaminen ovat tärkeä osa toimintaamme ja arvomaailmaamme. Tämän asenteen merkitys korostuu erityisesti silloin, kun muutoksen vauhti kasvaa. Lue lisää

Alusta asti on ollut selvää, että aktiivinen omistaminen perustuu kaikkien osapuolten ja kumppanien keskinäiseen kunnioitukseen ja luottamukseen. Meille toiminnan avoimuus ja läpinäkyvyys on keskeistä kaikessa tekemisessämme. Sijoituskohteemme ovat meille asiakkaita, joiden asiakastyytyväisyyttä mittaamme vuosittain ja kehitämme omaa toimintaamme saadun palautteen perusteella.

Haluamme jättää pysyvän jäljen omistamiimme yrityksiin. Uskomme kestävään muutokseen ja parempaan, laadukkaampaan tekemiseen. Näillä eväillä luodaan myös pysyvää omistaja-arvoa. Kaiken keskiössä on kuitenkin ihminen, jolle tarjoamme mahdollisuudet oppia ja kehittyä yhtiön mukana. Parempia yhtiöitä kasvatetaan paremman johtamisen avulla.

Tiimi

Tapio Tommila Tapio Tommila Toimitusjohtaja, mediayhteydet 040 527 6311
Lisää minusta

Olen työskennellyt Panostajassa eri rooleissa vuodesta 2006 lähtien. Näiden vuosien aikana olen saanut tavata lukuisia innostavia yrittäjiä ja tutustua toinen toistaan mielenkiintoisempiin yrityksiin. On ollut erittäin palkitsevaa tehdä töitä eri toimialoilla toimivien sijoituskohteidemme avainhenkilöiden kanssa ja olenkin saanut olla mukana useiden hienojen kasvutarinoiden rakentamisessa. Eniten työssäni pidän sen vaihtelevasta luonteesta sekä mahdollisuudesta tehdä laajasti yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa.

Oma taustani on talouden ja yritysjärjestelyiden puolelta, mutta vuosien saatossa olen saanut oppia paljon muutosten läpiviennistä ja kasvun mahdollistamisesta – sekä ennen kaikkea sitoutuneiden ja osaavien ihmisten korvaamattomasta roolista.

Vapaa-aikani kuluu pitkälle perheeni ja lasten harrastusten parissa. Pyrin myös löytämään joka viikko riittävästi aikaa kuntosalitreenille ja muulle liikunnalle. Kesällä paras rentoutumispaikka on kesämökin laituri.

Minna Telanne Minna Telanne Kehitysjohtaja 0400 172 477
Lisää minusta

Kasvu, muutos ja johtamisen kehittäminen ovat olleet punainen lanka koko työurani ajan. Olen työskennellyt erilaisissa rooleissa edistäen kasvua ja uudistumista niin isoissa kuin pienissä yrityksissä. Liiketoimintavastuu, yrittäjyys ja erilaiset kehitysroolit niin liiketoiminnan kuin johtamisen kehittämisen parissa ovat kerryttäneet monipuolisen osaamisen ja työkalupakin. Kun on ollut itse tekemässä kasvua ja muutosta, on helppo tunnistaa kasvutarinan ainekset. Oikeilla strategisilla valinnoilla, ihmisillä ja osaamisella luodaan hyvä pohja.

Panostajalla aloitin tammikuussa 2013. Koen kehitysjohtajan tehtävän näköalapaikaksi olla edistämässä hienoja kasvutarinoita. Itselleni on aina ollut tärkeää toiminnan vaikuttavuus. Parasta työssäni onkin olla aktiivisesti mukana sijoituskohteidemme kehittämisessä ja nähdä tuloksien syntyvän ihmisten kautta. Hallitustyöskentelyn lisäksi osallistu erilaisiin projekteihin ja ohjausryhmiin. Isossa kuvassa tehtäväni on edistää sijoituskohteidemme sijoitusstrategian toimeenpanoa erilaisin toimintamallein ja työkaluin.

Vapaa-aikana sydäntä lähellä ovat golf ja tennis. Myös koiran kanssa ulkoillessa rentoutuu mukavasti.

Niko Skyttä Niko Skyttä Sijoitusjohtaja 040 356 4867
Lisää minusta

Taustaltani olen yritysjärjestelyjen moniottelija ja laaja-alainen osaaja. Panostajan matkassa olen ollut vuodesta 2011. Pääomasijoittamisessa kiehtovinta on erityisesti liiketoiminnan muutos, sen johtaminen, kehittymisen mahdollistaminen, oikea-aikaiset strategiset valinnat sekä ennen kaikkea ihmiset, jotka kaiken tämän mahdollistavat.

Olen ollut etuoikeutetusti mukana yhdessä yrittäjien kanssa rakentamassa useaa upeaa menestystarinaa, joita voidaan tehdä niin monenlaisista lähtökohdista ja monella eri tavalla. Tartun rennolla ja ammattimaisella otteella rohkeasti kasvun ja yhteistyön mahdollisuuksiin. Tavoitteet korkealle ja menestyksen edellytykset kuntoon.

Vapaa-aikani kuluu pitkälti perheen sekä liikuntaharrastusten parissa, joista tennis viimeisimpänä koetinkivenä. Kesäisin pyrin löytämään aikaa myös veneilyyn, mökkeilyyn ja kalastukseen.

Antti Kauppila Antti Kauppila Talous- ja rahoitusjohtaja 044 066 3925
Lisää minusta
Juha-Pekka Aatola Juha-Pekka Aatola Group Business Controller 050 400 0931
Lisää minusta

Olen kokenut sisäisen laskennan ja raportoinnin ammattilainen. Panostajan tiimiin liityin vuonna 2012. Työuraa on takana jo yli 20 vuotta ja niiden aikana on Excel ja monet muut työkalut tulleet tutuksi moninaisissa controller-tehtävissä. Koulutukseltani olen kauppatieteilijä, mutta sisälläni asuu myös pieni käytännöllinen insinööri, joten en kavahda teknisempiäkään näkökulmia.

Tehtäviini kuuluu sijoituskohteidemme liiketoiminnan kehityksen taloudellinen seuranta ja raportointi. Vastaan ennuste- ja strategiaprosessien koordinoinnista talouden näkökulmasta. Osallistun myös sijoituskohteidemme monenlaisiin talouden kehityshankkeisiin kuten johdon laskennan kehittäminen, raportoinnin kehittäminen ja käyttöpääoman hallinta. Työssäni on antoisinta kun saan seurata ja tukea eri toimialojen ja eri kehitysvaiheessa olevien yritysten kasvupolkuja.

Vapaa-aikaani kuuluu rento liikunta, mieluiten jonkin sortin maila kädessä. Talvisaikaan pulahdus avannossa kerran-pari viikossa nollaa mukavasti työ- ja muutkin ajatukset.

Virpi Luoma-Marttila Virpi Luoma-Marttila Group Financial Controller 050 557 5911
Lisää minusta

Panostajan monipuoliseen ja mielenkiintoiseen maailmaan siirryin Tampereen yliopiston, Fujitsu-Siemensin ja Patrian kautta vuonna 2007. Työskentelen pääasiassa konsernin ulkoisen laskennan ja raportoinnin parissa. Panostajalla työskentely on tarjonnut paljon haastavia konsernilaskennan tehtäviä rennon ja asiantuntevan tiimin kanssa.

Hevoset ja koirat täyttävät vapaa-aikani. Kesällä puuhastelen mieluiten mökillä ja syksyisin nautin metsien antimista sienestäen ja metsästäen koirieni kanssa.

Milla Store Milla Store Hallintoasiantuntija 050 685 70
Lisää minusta

Kasvatustieteilijälle seikkailu sijoitusmaailmassa on ollut mielenkiintoista. Aloitin Panostajalla marraskuussa 2013 ja työni koostuu hallinnon, viestinnän ja kehittämisen tehtävistä. Mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät sekä huipputiimi ympärillä ovat taanneet viihtymiseni Panostajalla.

Ennen Panostajaa olen toiminut monipuolisissa HR-tehtävissä.

Liikunta on lähellä sydäntäni ja lenkkipolut sekä laskettelurinteet ovat tulleet tutuiksi kouluikäisten poikieni kanssa. Rentoudun vapaa-ajallani urheilun lisäksi perheen, kirjojen ja hyvien ystävien parissa.

Kimmo Risikko Kimmo Risikko Sijoitusanalyytikko 050 4343 410
Lisää minusta

Aloitin Panostajalla syksyllä 2018 tuotantotalouden DI-opintojeni ohessa. Pääomasijoittajalle minua veti tämän alan monipuolisuus ja oma kiinnostukseni talouselämää, suomalaista yrityskenttää ja sijoittamista kohtaan.

Työhöni kuuluu uusiin potentiaalisiin sijoituskohteisiin tutustuminen sekä toimiala-analyysit. Kokonaisuuksien hahmottaminen, ymmärryksen lisääminen ja johtopäätösten muodostaminen päätöksenteon tueksi ovat oman tekemiseni ytimessä. Analyytikon työ sopii kaltaiselleni uteliaalle luonteelle, joka on kiinnostunut laajasti maailman menosta. Innostun ihmisten kanssa tekemisestä ja Panostajalla pääsenkin työskentelemään huippuammattitaitoisten ja inspiroivien ihmisten kanssa.

Olen aktiivinen sulkapalloilija ja rumpali. Urheilun ja musiikin lisäksi nautin hyvästä ruoasta joko valmiissa pöydässä tai itse tehtynä.

Panostaja Advisory Network

Menestys syntyy vahvan ja monipuolisen osaamisen kautta. Panostajan osaajien verkosto täydentää ja vahvistaa sekä meidän osaamistamme että sijoituskohteidemme johdon osaamista. Kantava ajatus on osaamisen, näkemysten ja kokemusten monimuotoisuus. Verkostomme koostuu eri toimialojen muutosjohtajista, yrittäjistä ja liiketoimintajohtajista.

Verkostoon kuuluvat mm.

Thomas Enholm Thomas Enholm
Lisää minusta

Thomas Enholm

Olen kokenut yritysjohtaja, yrityskonsultti ja muutoksen tekijä, jolla on asiakaskeskeinen ja digitalisaatioon suuntautuva ajattelutapa.

Minulla on vahva kokemus yrityskehityksestä globaalissa teollisuudessa ja palvelusektorilla, ja työskentelen tällä hetkellä kansallisen ja kansainvälisen liiketoiminnan parissa toteuttaen muutoksia, kasvuhankkeita ja liiketoiminnan kehitystä.

Tuon kehitystyöhön myös käänteentekeviä näkemyksiä organisaation hallinnasta, markkinoinnista, myynnistä ja tuloskehityksestä. Aiempiin työantajiini kuuluu Grey Group Global, Kunde & Co Global sekä useita muita eurooppalaisia konsultointiyrityksiä.

Työskentelen tällä hetkellä konsulttina ja neuvonantajana vastuualueinani yritysstrategia, digitaalinen muutos ja liiketoimintakehitys Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa. Asun Sveitsissä Zürichin lähellä.

Repe Harmanen Repe Harmanen
Lisää minusta

Repe Harmanen

Toimitusjohtaja, KTM

Hallituksen pj Hygga Oy ja hallituksen jäsen Teknoware Oy

Ydinosaamistani ovat teknologiaan, strategioihin, yrityskauppoihin ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyvät asiat.

Olen toiminut erilaisissa liikkeenjohdon tehtävissä, isoissa ja pienissä yrityksissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Jukka Laakso Jukka Laakso
Lisää minusta

Jukka Laakso

Oman yrittäjyyskokemukseni ansiosta olen voinut rakentaa itselleni polun, jossa saan auttaa yrityksiä kasvuhaasteiden puhkomisessa.

Paneudun mielelläni useampaan kuin yhteen asiaan kerrallaan ja sytyn liekkiin kohdatessani palveluiden kehittämiseen ja muutosjohtamiseen liittyviä haasteita.

Ja jos edellisten joukkoon solahtaa vielä ketterästi modernien teknologioiden hyödyntäminen, niin lempicocktailini on valmis!

Tiina Laisi-Puheloinen Tiina Laisi-Puheloinen
Lisää minusta

Tiina Laisi-Puheloinen

Olen kokenut myynnin ja johtamisen ammattilainen!

Olen työskennellyt isoissa yrityksissä mm. digitaalisessa medialiiketoiminnassa Sanomilla ja huonekaluteollisuudessa Iskussa. Julkisen sektorin tunnen työskenneltyäni urani alkuvaiheen puolustusvoimissa.

Nyt olen osakas ja hallituksen puheenjohtaja autodynaamista hinnoittelupalvelua tarjoavassa Priceff Oy:ssä.

Marko Luhtala Marko Luhtala
Lisää minusta

Marko Luhtala

Digitalisaatiokonsultti

Autan yrityksiä rakentamaan uutta liiketoimintaa digitalisaation ja datan avulla. Olen erikoistunut digitaalisten palvelun ja toimintatapojen skaalaamiseen osaksi yrityksen arkea.

Minulla on 20 vuoden kokemus digitalisaatiosta kansainvälisenä yritysjohtajana, teknologiayrittäjänä ja johdon neuvonantajana.

Näkemykseni mukaan matka digitaaliseen talouteen on johtamishaaste, ei teknologiaongelma!

Mika Peippo Mika Peippo
Lisää minusta

Mika Peippo

Director, Services

Olen palveluliiketoiminnan moniosaaja. Minulla on yli 15-vuoden kokemus operatiivisesta johtamisesta turvallisuusteknologia-, metalliteollisuus- ja media-aloilta. Vastaan tällä hetkellä Sanoma Media Finland Oy:n B2B-liiketoiminan Services-toiminnoista sekä B2B:n kehityshankkeiden johtamisesta.

Muutos on mahdollisuus!

Marko Penttinen Marko Penttinen
Lisää minusta

Marko Penttinen

Toimitusjohtaja, Komas Oy

Omimmillani olen muutostilanteissa, joissa tarvitaan uutta näkemystä ja kykyä viedä uudet toimintamallit käytäntöön, itse aktiivisesti muutokseen osallistuen!

Juha Pinomaa Juha Pinomaa
Lisää minusta

Juha Pinomaa

MSc/MBA

Toimin johdon konsulttina omassa konsultointiyritysessäni sekä hallitusammattilaisena mm. Betolar Oy hallituksen puheenjohtajana. Aiemmin olen toiminut mm. Suunnon toimitusjohtajana sekä johtotehtävissä Nokia Matkapuhelimissa.

Olen asunut urani aikana 10 vuotta Aasiassa ja USA:ssa.

Vahvuutenani on yritysten tuki kansainvälisen kasvun rakentamisessa kansainvälisessä ympäristössä sekä innovaatioiden kaupallistamisen monipuolinen ymmärrys.

Robert Torvelainen Robert Torvelainen
Lisää minusta

Robert Torvelainen

Yhteiskuntasuhdejohtaja, Uber

Politiikasta startuppien maailmaan siirtynyt maailmanparantaja, joka innostuu kasvusta ja vaikuttavuudesta.

Rita Valve Rita Valve
Lisää minusta

Rita Valve

KTM, HHJ

Muutosjohtaja ja Business Advisor

Kasvuyrittäjä- ja startup-sijoittaja

Minulla on yli 25 vuoden kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta metalli-, konepaja- ja sähkötarviketeollisuudessa. Olen asunut ja toiminut Itävallassa, Unkarissa, Turkissa, Ranskassa ja Saksassa.

Panostajan avainluvut

Liikevaihto

133,0 M€

Tilikauden tulos

-1,0 M€

Henkilöstö

1 229

Osakekannan markkina-arvo

36,3 M€

Vastuullisuus

Panostaja on sitoutunut toimimaan vastuullisen sijoittamisen periaatteiden mukaisesti aktiivisena omistajana. Huomioimme uusia sijoituspäätöksiä tehtäessä ja sijoituskohteita kehitettäessä taloudellisten näkökohtien lisäksi myös ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvät tekijät (environmental, social, governance, ESG). Uskomme, että näiden näkökohtien huomioiminen päätöksentekoprosesseissa ja omistamiseen liittyvissä toimenpiteissä on keskeistä sijoituskohteidemme sekä Panostajan pitkän aikavälin menestymisen kannalta. Lisäksi olemme laatineet eettisen ohjeistuksen (Code of Conduct), jota noudattavat myös kaikki sijoituskohteemme.

Panostajan vastuullisen sijoittamisen periaatteet

Panostajan eettinen ohjeistus (Code of Conduct)

 

Panostajan Whistleblowing -ilmoituskanava

Haluamme toimia vastuullisesti ja varmistaa eettisten periaatteidemme toteutumisen liiketoiminnassamme. Jotta voimme puuttua mahdollisiin epäkohtiin, pyydämme sinua ilmoittamaan epäilemästäsi väärinkäytöksestä liittyen eettisiin periaatteisiimme, hyvään liiketapaan, lakiin tai direktiivien vastaiseen toimintaan.

Kaikki saapuneet ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti. Jokainen tapaus käsitellään asianmukaisesti noudattaen sovittua käsittelymenettelyä.

Panostajan Whistleblowing-ilmoituskanava on toteutettu ulkopuolisen kumppanin Webropolin kanssa.

Avoimuus ja läpinäkyvyys

Panostaja on Pääomasijoittajat ry:n jäsen ja noudattaa yhdistyksen sääntöjä ja ohjeita. Pääomasijoittajat ry on antanut suosituksia avoimuuden ja läpinäkyvyyden edistämiseksi pääomasijoitusalalla. Panostaja noudattaa näitä suosituksia tällä sivustolla.

Pääomasijoittajien avoimuus- ja läpinäkyvyyssuositukset

Panostajan asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Panostajan avainhenkilörekisterin tietosuojaseloste