Yhdessä menestymme!

Tavoitteena pääomasijoitustoimialan paras osaamisen keskittyminen valituille palvelu- ja ohjelmistotoimialoille Suomessa

Panostaja on suomalaisiin palvelu- ja ohjelmistoalojen yrityksiin keskittynyt kasvunkumppani, jonka kanssa viet yritystoimintasi seuraavalle tasolle – itsenäisyytesi säilyttäen. Työtämme ohjaa yrittäjämäinen asenne, yhdessä tekeminen ja vastuulliset toimintatavat. Uuden oppiminen ja jatkuva kehittyminen ovat tärkeä osa arvomaailmaamme. Lähes 40 vuoden kokemuksemme mukaan kasvuun tarvitaan myös roppakaupalla uteliaisuutta!

Meille on ollut alusta asti selvää, että aktiivinen ja aitoon kumppanuuteen perustuva omistaminen rakentuu kaikkien osapuolten ja kumppanien keskinäiselle kunnioitukselle ja luottamukselle. Toiminnan avoimuus, läpinäkyvyys ja säännöllinen vuoropuhelu on keskeistä kaikessa tekemisessämme. Sijoituskohteemme ovat meille asiakkaita, joiden asiakastyytyväisyyttä mittaamme vuosittain ja kehitämme omaa toimintaamme saadun palautteen perusteella.

Tiimi

Tapio Tommila Toimitusjohtaja, mediayhteydet +358 40 527 6311 Lisää minusta →

Tapio Tommila

Olen työskennellyt Panostajassa eri rooleissa vuodesta 2006 lähtien. Näiden vuosien aikana olen saanut tavata lukuisia innostavia yrittäjiä ja tutustua toinen toistaan mielenkiintoisempiin yrityksiin. On ollut erittäin palkitsevaa tehdä töitä eri toimialoilla toimivien sijoituskohteidemme avainhenkilöiden kanssa ja olenkin saanut olla mukana useiden hienojen kasvutarinoiden rakentamisessa. Eniten työssäni pidän sen vaihtelevasta luonteesta sekä mahdollisuudesta tehdä laajasti yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa.

Oma taustani on talouden ja yritysjärjestelyiden puolelta, mutta vuosien saatossa olen saanut oppia paljon muutosten läpiviennistä ja kasvun mahdollistamisesta – sekä ennen kaikkea sitoutuneiden ja osaavien ihmisten korvaamattomasta roolista.

Vapaa-aikani kuluu pitkälle perheeni ja lasten harrastusten parissa. Pyrin myös löytämään joka viikko riittävästi aikaa kuntosalitreenille ja muulle liikunnalle. Kesällä paras rentoutumispaikka on kesämökin laituri.

Minna Telanne Kehitysjohtaja +358 400 172 477 Lisää minusta →

Minna Telanne

Kasvu, muutos ja johtamisen kehittäminen ovat olleet punainen lanka koko työurani ajan. Olen työskennellyt erilaisissa rooleissa edistäen kasvua ja uudistumista niin isoissa kuin pienissä yrityksissä. Liiketoimintavastuu, yrittäjyys ja erilaiset kehitysroolit niin liiketoiminnan kuin johtamisen kehittämisen parissa ovat kerryttäneet monipuolisen osaamisen ja työkalupakin. Kun on ollut itse tekemässä kasvua ja muutosta, on helppo tunnistaa kasvutarinan ainekset. Oikeilla strategisilla valinnoilla, ihmisillä ja osaamisella luodaan hyvä pohja.

Panostajalla aloitin tammikuussa 2013. Koen kehitysjohtajan tehtävän näköalapaikaksi olla edistämässä hienoja kasvutarinoita. Itselleni on aina ollut tärkeää toiminnan vaikuttavuus. Parasta työssäni onkin olla aktiivisesti mukana sijoituskohteidemme kehittämisessä ja nähdä tuloksien syntyvän ihmisten kautta. Hallitustyöskentelyn lisäksi osallistu erilaisiin projekteihin ja ohjausryhmiin. Isossa kuvassa tehtäväni on edistää sijoituskohteidemme sijoitusstrategian toimeenpanoa erilaisin toimintamallein ja työkaluin.

Vapaa-aikana sydäntä lähellä ovat golf ja tennis. Myös koiran kanssa ulkoillessa rentoutuu mukavasti.

Niko Skyttä Sijoitusjohtaja +358 40 356 4867 Lisää minusta →

Niko Skyttä

Taustaltani olen yritysjärjestelyjen moniottelija ja laaja-alainen osaaja. Panostajan matkassa olen ollut vuodesta 2011. Pääomasijoittamisessa kiehtovinta on erityisesti liiketoiminnan muutos, sen johtaminen, kehittymisen mahdollistaminen, oikea-aikaiset strategiset valinnat sekä ennen kaikkea ihmiset, jotka kaiken tämän mahdollistavat.

Olen ollut etuoikeutetusti mukana yhdessä yrittäjien kanssa rakentamassa useaa upeaa menestystarinaa, joita voidaan tehdä niin monenlaisista lähtökohdista ja monella eri tavalla. Tartun rennolla ja ammattimaisella otteella rohkeasti kasvun ja yhteistyön mahdollisuuksiin. Tavoitteet korkealle ja menestyksen edellytykset kuntoon.

Vapaa-aikani kuluu pitkälti perheen sekä liikuntaharrastusten parissa, joista tennis viimeisimpänä koetinkivenä. Kesäisin pyrin löytämään aikaa myös veneilyyn, mökkeilyyn ja kalastukseen.

Antti Kauppila Talous- ja rahoitusjohtaja +358 44 066 3925

Antti Kauppila

Juha-Pekka Aatola Group Business Controller +358 50 400 0931 Lisää minusta →

Juha-Pekka Aatola

Olen kokenut sisäisen laskennan ja raportoinnin ammattilainen. Panostajan tiimiin liityin vuonna 2012. Työuraa on takana jo yli 20 vuotta ja niiden aikana on Excel ja monet muut työkalut tulleet tutuksi moninaisissa controller-tehtävissä. Koulutukseltani olen kauppatieteilijä, mutta sisälläni asuu myös pieni käytännöllinen insinööri, joten en kavahda teknisempiäkään näkökulmia.

Tehtäviini kuuluu sijoituskohteidemme liiketoiminnan kehityksen taloudellinen seuranta ja raportointi. Vastaan ennuste- ja strategiaprosessien koordinoinnista talouden näkökulmasta. Osallistun myös sijoituskohteidemme monenlaisiin talouden kehityshankkeisiin kuten johdon laskennan kehittäminen, raportoinnin kehittäminen ja käyttöpääoman hallinta. Työssäni on antoisinta kun saan seurata ja tukea eri toimialojen ja eri kehitysvaiheessa olevien yritysten kasvupolkuja.

Vapaa-aikaani kuuluu rento liikunta, mieluiten jonkin sortin maila kädessä. Talvisaikaan pulahdus avannossa kerran-pari viikossa nollaa mukavasti työ- ja muutkin ajatukset.

Virpi Luoma-Marttila Group Financial Controller +358 50 557 5911 Lisää minusta →

Virpi Luoma-Marttila

Panostajan monipuoliseen ja mielenkiintoiseen maailmaan siirryin Tampereen yliopiston, Fujitsu-Siemensin ja Patrian kautta vuonna 2007. Työskentelen pääasiassa konsernin ulkoisen laskennan ja raportoinnin parissa. Panostajalla työskentely on tarjonnut paljon haastavia konsernilaskennan tehtäviä rennon ja asiantuntevan tiimin kanssa.

Hevoset ja koirat täyttävät vapaa-aikani. Kesällä puuhastelen mieluiten mökillä ja syksyisin nautin metsien antimista sienestäen ja metsästäen koirieni kanssa.

Milla Store Hallintoasiantuntija +358 50 685 70 Lisää minusta →

Milla Store

Kasvatustieteilijälle seikkailu sijoitusmaailmassa on ollut mielenkiintoista. Aloitin Panostajalla marraskuussa 2013 ja työni koostuu hallinnon, viestinnän ja kehittämisen tehtävistä. Mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät sekä huipputiimi ympärillä ovat taanneet viihtymiseni Panostajalla.

Ennen Panostajaa olen toiminut monipuolisissa HR-tehtävissä.

Liikunta on lähellä sydäntäni ja lenkkipolut sekä laskettelurinteet ovat tulleet tutuiksi kouluikäisten poikieni kanssa. Rentoudun vapaa-ajallani urheilun lisäksi perheen, kirjojen ja hyvien ystävien parissa.

Kimmo Risikko Sijoitusanalyytikko +358 50 4343 410 Lisää minusta →

Kimmo Risikko

Aloitin Panostajalla syksyllä 2018 tuotantotalouden DI-opintojeni ohessa. Pääomasijoittajalle minua veti tämän alan monipuolisuus ja oma kiinnostukseni talouselämää, suomalaista yrityskenttää ja sijoittamista kohtaan.

Työhöni kuuluu uusiin potentiaalisiin sijoituskohteisiin tutustuminen sekä toimiala-analyysit. Kokonaisuuksien hahmottaminen, ymmärryksen lisääminen ja johtopäätösten muodostaminen päätöksenteon tueksi ovat oman tekemiseni ytimessä. Analyytikon työ sopii kaltaiselleni uteliaalle luonteelle, joka on kiinnostunut laajasti maailman menosta. Innostun ihmisten kanssa tekemisestä ja Panostajalla pääsenkin työskentelemään huippuammattitaitoisten ja inspiroivien ihmisten kanssa.

Olen aktiivinen sulkapalloilija ja rumpali. Urheilun ja musiikin lisäksi nautin hyvästä ruoasta joko valmiissa pöydässä tai itse tehtynä.

Joona Viitanen Analyytikkoharjoittelija

Joona Viitanen

Panostaja Advisory Network – Vahvasta verkostosta kasvuvoimaa

Vaikka meillä on pitkä kokemus suomalaisesta pääomasijoittamisesta, uskomme, että aina voi oppia uutta. Uudenlaiset näkökulmat ja monipuolinen kokemus ovat mitä parhain kasvualusta menestykselle. Siksi olemmekin rakentaneet omien toimialojensa huippuosaajista koostuvan neuvonantajaverkoston, joka on apuna sijoituskohteidemme kasvustrategioiden toteuttamisessa. Verkostomme koostuu palvelu- ja ohjelmistoalojen muutosjohtajista, yrittäjistä ja liiketoimintajohtajista.

Verkostoon kuuluvat

Mika Alapiessa
Lue lisää →

Mika Alapiessa, s.

Minulla on yli 25 vuoden kokemus IT-alalta suurista monikansallisista ohjelmisto- ja kasvuyrityksistä. Olen toiminut useissa suomalaisissa ja ulkomaalaisissa yrityksissä hallituksen jäsenenä, neuvonantajana, mentorina ja liikkeenjohdon konsulttina. Minulla on Masters of Technology tutkinto Helsingin Teknisestä Korkeakoulusta.

Intohimonani on auttaa yrityksiä hyödyntämään teknologian tarjoamia mahdollisuuksia tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä ja digitalisoimisessa, uusien liiketoimintamallien kehittämisessä, kansainvälistymisessä ja kasvustrategioissa. Olen ollut mukana myös yritysten exiteissä, yritysostoissa ja kasvurahoituksessa sekä Suomessa että ulkomailla.

Vapaa-aikaani kuuluu liikunta, seurustelu ystävien ja perheen kanssa kotonani Amsterdamissa ja myös Suomessa.

Mikko-Pekka Hanski
Lue lisää →

Mikko-Pekka Hanski, s.

Mikko-Pekka on yksi designyritys Ideanin perustajista. Lisäksi hän on Yleisen Työttömyyskassan hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen useissa yrityksissä ja säätiöissä. Mikko-Pekka toimii neuvonantajana ja kehittäjänä perustamansa kehitysalustan, Hyvän mielen ministeriö, kautta.

 

Ossi Pohjola
Lue lisää →

Ossi Pohjola, s.

Ossi Pohjola on kokenut ja tunnettu hallitusammattilainen, joka työskentelee useiden yhtiöiden hallituksissa. Hän on hallituksen puheenjohtaja seuraavissa yrityksissä: Salomaa Yhtiöt, Good Sign, Oscar Software ja PlusTerveys. Lisäksi hän toimii hallituksen jäsenenä seuraavissa yhtiöissä: Remedy, Insta Group sekä Suur-Seudun Osuuskauppa.

Ossi on toiminut vuodesta 2002 hallitusammattilaisena ja ollut yhteensä yli kuudenkymmenen eri yhtiön hallituksessa tänä aikana. Hän on toiminut mm. seuraavien ohjelmistoyhtiöiden hallituksissa: Basware, Opus Capita, Affecto, Sievo ja Valo sekä seuraavien IT-palveluja tarjoavien yhtiöiden hallituksissa: Idean, Fluido, Trusteq, Qentinel sekä Sininen Meteoriitti.

Ennen vuotta 2002 Ossi toimi yritysjohtajana kansainvälisissä tehtävissä Oraclessa ja Andersen Consultingissa (nyk. Accenture).

Vesa Sironen
Lue lisää →

Vesa Sironen, s.

Olen sydämeltäni kasvuyrittäjä.

Polkuni on kulkenut liikkeenjohdon konsultoinnin kautta yrittäjyyteen. Pisin sitoumus tällä matkalla on ollut Gappsiin, jonka hallituksen puheenjohtajana toimin, sekä kovaa vauhtia kansainvälistyvään SaaS-yritykseemme Happeoon.

Gappsin lisäksi toimin tällä hetkellä hallituksen jäsenenä mm. Oscar Softwaressa (Panostajan salkkuyhtiö), Mapitassa sekä Laavu Performancessa.

Jatkossakin olen mieluusti tekemisissä sellaisten yritysten kanssa, joissa kova ambitiotaso yhdistyy ihmisiä arvostavaan johtamiseen.

Sami Somero
Lue lisää →

Sami Somero, s.

Sami Somero toimii hallitustyössä, yrittäjänä ja sijoittajana useissa kasvuyrityksissä. Hänen oma yrittäjätaustansa tulee it-konsultointiyrityksenä teollisuuden, median ja tietoliikenteen alalla vahvasti kasvaneesta Plenware-konsernista, joka nykyään on osa Knowit-yritysryhmää. Tällä hetkellä Sami toimii mm. Goforen, Haarlan, Simucuben, Tamturbon, Despron ja Anders Innovationsin hallituksissa sekä hyvää hallitustyötä suomalaisissa pk-yrityksissä edistävän Hallituspartnerit ry:n puheenjohtajana.

Joni Aaltonen

Joni Aaltonen, s.

Panostajan avainluvut

Liikevaihto

133,0 M€

Tilikauden tulos

-1,0 M€

Liikevoitto

2,0 M€

Henkilöstö

1 229

Osakekannan markkina-arvo

36,3 M€

Vastuullisuus

Panostaja on sitoutunut toimimaan vastuullisen sijoittamisen periaatteiden mukaisesti aktiivisena omistajana. Huomioimme uusia sijoituspäätöksiä tehtäessä ja sijoituskohteita kehitettäessä taloudellisten näkökohtien lisäksi myös ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvät tekijät (environmental, social, governance, ESG). Uskomme, että näiden näkökohtien huomioiminen päätöksentekoprosesseissa ja omistamiseen liittyvissä toimenpiteissä on keskeistä sijoituskohteidemme sekä Panostajan pitkän aikavälin menestymisen kannalta. Lisäksi olemme laatineet eettisen ohjeistuksen (Code of Conduct), jota noudattavat myös kaikki sijoituskohteemme.

Panostajan vastuullisen sijoittamisen periaatteet

Panostajan eettinen ohjeistus (Code of Conduct)

 

Panostajan Whistleblowing -ilmoituskanava

Haluamme toimia vastuullisesti ja varmistaa eettisten periaatteidemme toteutumisen liiketoiminnassamme. Jotta voimme puuttua mahdollisiin epäkohtiin, pyydämme sinua ilmoittamaan epäilemästäsi väärinkäytöksestä liittyen eettisiin periaatteisiimme, hyvään liiketapaan, lakiin tai direktiivien vastaiseen toimintaan.

Kaikki saapuneet ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti. Jokainen tapaus käsitellään asianmukaisesti noudattaen sovittua käsittelymenettelyä.

Panostajan Whistleblowing-ilmoituskanava on toteutettu ulkopuolisen kumppanin Webropolin kanssa.

Avoimuus ja läpinäkyvyys

Panostaja on Pääomasijoittajat ry:n jäsen ja noudattaa yhdistyksen sääntöjä ja ohjeita. Pääomasijoittajat ry on antanut suosituksia avoimuuden ja läpinäkyvyyden edistämiseksi pääomasijoitusalalla. Panostaja noudattaa näitä suosituksia tällä sivustolla.

Pääomasijoittajien avoimuus- ja läpinäkyvyyssuositukset

Panostajan asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Panostajan avainhenkilörekisterin tietosuojaseloste