Yhdessä menestymme!

Tavoitteena pääomasijoitustoimialan paras osaamisen keskittyminen valituille palvelu- ja ohjelmistotoimialoille Suomessa

Panostaja on suomalaisiin palvelu- ja ohjelmistoalojen yrityksiin keskittynyt kasvunkumppani, jonka kanssa viet yritystoimintasi seuraavalle tasolle – itsenäisyytesi säilyttäen. Työtämme ohjaa yrittäjämäinen asenne, yhdessä tekeminen ja vastuulliset toimintatavat. Uuden oppiminen ja jatkuva kehittyminen ovat tärkeä osa arvomaailmaamme. Lähes 40 vuoden kokemuksemme mukaan kasvuun tarvitaan myös roppakaupalla uteliaisuutta!

Meille on ollut alusta asti selvää, että aktiivinen ja aitoon kumppanuuteen perustuva omistaminen rakentuu kaikkien osapuolten ja kumppanien keskinäiselle kunnioitukselle ja luottamukselle. Toiminnan avoimuus, läpinäkyvyys ja säännöllinen vuoropuhelu on keskeistä kaikessa tekemisessämme. Sijoituskohteemme ovat meille asiakkaita, joiden asiakastyytyväisyyttä mittaamme vuosittain ja kehitämme omaa toimintaamme saadun palautteen perusteella.

Tiimi

Tapio Tommila Toimitusjohtaja, mediayhteydet +358 40 527 6311 Lisää minusta →

Tapio Tommila

Olen työskennellyt Panostajassa eri rooleissa vuodesta 2006 lähtien. Näiden vuosien aikana olen saanut tavata lukuisia innostavia yrittäjiä ja tutustua toinen toistaan mielenkiintoisempiin yrityksiin. On ollut erittäin palkitsevaa tehdä töitä eri toimialoilla toimivien sijoituskohteidemme avainhenkilöiden kanssa ja olenkin saanut olla mukana useiden hienojen kasvutarinoiden rakentamisessa. Eniten työssäni pidän sen vaihtelevasta luonteesta sekä mahdollisuudesta tehdä laajasti yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa.

Oma taustani on talouden ja yritysjärjestelyiden puolelta, mutta vuosien saatossa olen saanut oppia paljon muutosten läpiviennistä ja kasvun mahdollistamisesta – sekä ennen kaikkea sitoutuneiden ja osaavien ihmisten korvaamattomasta roolista.

Vapaa-aikani kuluu pitkälle perheeni ja lasten harrastusten parissa. Pyrin myös löytämään joka viikko riittävästi aikaa kuntosalitreenille ja muulle liikunnalle. Kesällä paras rentoutumispaikka on kesämökin laituri.

Heikki Korelin Talous- ja rahoitusjohtaja +358 50 342 2090 Lisää minusta →

Heikki Korelin

Talous- ja rahoitusjohtaja vuodesta 2024

Aikaisempi työkokemus: Patria Oyj:n Vice President – Group Business Control, talousjohdon tehtävät Patrian ohjelmisto- ja järjestelmäintegraatioliiketoiminnassa sekä yritysjärjestelyt Patrian M&A Managerina sekä Summa Capital Oy:ssä.

Niko Skyttä Sijoitusjohtaja +358 40 356 4867 Lisää minusta →

Niko Skyttä

Taustaltani olen yritysjärjestelyjen moniottelija ja laaja-alainen osaaja. Panostajan matkassa olen ollut vuodesta 2011. Pääomasijoittamisessa kiehtovinta on erityisesti liiketoiminnan muutos, sen johtaminen, kehittymisen mahdollistaminen, oikea-aikaiset strategiset valinnat sekä ennen kaikkea ihmiset, jotka kaiken tämän mahdollistavat.

Olen ollut etuoikeutetusti mukana yhdessä yrittäjien kanssa rakentamassa useaa upeaa menestystarinaa, joita voidaan tehdä niin monenlaisista lähtökohdista ja monella eri tavalla. Tartun rennolla ja ammattimaisella otteella rohkeasti kasvun ja yhteistyön mahdollisuuksiin. Tavoitteet korkealle ja menestyksen edellytykset kuntoon.

Vapaa-aikani kuluu pitkälti perheen sekä liikuntaharrastusten parissa, joista tennis viimeisimpänä koetinkivenä. Kesäisin pyrin löytämään aikaa myös veneilyyn, mökkeilyyn ja kalastukseen.

Kimmo Risikko Sijoituspäällikkö +358 50 4343 410 Lisää minusta →

Kimmo Risikko

Olen ollut panostajalainen vuodesta 2018. Kasvuyhtiöt, ihmiset ja osaaminen kasvun takana yhdistettynä ympäristömme kehitykseen innostaa minua. Taustaltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri.

Teen tiiviisti työtä Panostajalla uusien potentiaalisten sijoitusten parissa. Keskittyminen fokustoimialoihimme tuo syvyyttä keskusteluihin, joissa haluan toimia omalla asiantuntevalla, mutta rennolla ja ihmisläheisellä otteellani.

Vapaa-aikani kuluu perheeni sekä monipuolisen urheilun ja musiikin parissa. Nautin hyvästä ruoasta joko valmiissa pöydässä tai itse tehtynä.

Juha-Pekka Aatola Group Business Controller +358 50 400 0931 Lisää minusta →

Juha-Pekka Aatola

Olen kokenut sisäisen laskennan ja raportoinnin ammattilainen. Panostajan tiimiin liityin vuonna 2012. Työuraa on takana jo yli 20 vuotta ja niiden aikana on Excel ja monet muut työkalut tulleet tutuksi moninaisissa controller-tehtävissä. Koulutukseltani olen kauppatieteilijä, mutta sisälläni asuu myös pieni käytännöllinen insinööri, joten en kavahda teknisempiäkään näkökulmia.

Tehtäviini kuuluu sijoituskohteidemme liiketoiminnan kehityksen taloudellinen seuranta ja raportointi. Vastaan ennuste- ja strategiaprosessien koordinoinnista talouden näkökulmasta. Osallistun myös sijoituskohteidemme monenlaisiin talouden kehityshankkeisiin kuten johdon laskennan kehittäminen, raportoinnin kehittäminen ja käyttöpääoman hallinta. Työssäni on antoisinta kun saan seurata ja tukea eri toimialojen ja eri kehitysvaiheessa olevien yritysten kasvupolkuja.

Vapaa-aikaani kuuluu rento liikunta, mieluiten jonkin sortin maila kädessä. Talvisaikaan pulahdus avannossa kerran-pari viikossa nollaa mukavasti työ- ja muutkin ajatukset.

Virpi Luoma-Marttila Group Financial Controller +358 50 557 5911 Lisää minusta →

Virpi Luoma-Marttila

Panostajan monipuoliseen ja mielenkiintoiseen maailmaan siirryin Tampereen yliopiston, Fujitsu-Siemensin ja Patrian kautta vuonna 2007. Työskentelen pääasiassa konsernin ulkoisen laskennan ja raportoinnin parissa. Panostajalla työskentely on tarjonnut paljon haastavia konsernilaskennan tehtäviä rennon ja asiantuntevan tiimin kanssa.

Hevoset ja koirat täyttävät vapaa-aikani. Kesällä puuhastelen mieluiten mökillä ja syksyisin nautin metsien antimista sienestäen ja metsästäen koirieni kanssa.

Milla Store Hallintoasiantuntija +358 50 685 70 Lisää minusta →

Milla Store

Kasvatustieteilijälle seikkailu sijoitusmaailmassa on ollut mielenkiintoista. Aloitin Panostajalla marraskuussa 2013 ja työni koostuu hallinnon, viestinnän ja kehittämisen tehtävistä. Mielenkiintoiset ja vaihtelevat työtehtävät sekä huipputiimi ympärillä ovat taanneet viihtymiseni Panostajalla.

Ennen Panostajaa olen toiminut monipuolisissa HR-tehtävissä.

Liikunta on lähellä sydäntäni ja lenkkipolut sekä laskettelurinteet ovat tulleet tutuiksi kouluikäisten poikieni kanssa. Rentoudun vapaa-ajallani urheilun lisäksi perheen, kirjojen ja hyvien ystävien parissa.

Panostaja Advisory Network – Vahvasta verkostosta kasvuvoimaa

Vaikka meillä on pitkä kokemus suomalaisesta pääomasijoittamisesta, uskomme, että aina voi oppia uutta. Uudenlaiset näkökulmat ja monipuolinen kokemus ovat mitä parhain kasvualusta menestykselle. Siksi olemmekin rakentaneet omien toimialojensa huippuosaajista koostuvan neuvonantajaverkoston, joka on apuna sijoituskohteidemme kasvustrategioiden toteuttamisessa. Verkostomme koostuu palvelu- ja ohjelmistoalojen muutosjohtajista, yrittäjistä ja liiketoimintajohtajista.

Verkostoon kuuluvat

Joni Aaltonen
Lue lisää →

Joni Aaltonen, s.

Kuka olet ja miltä alalta tulet? 

Olen Joni Aaltonen. Kokemukseni yritystoiminnasta on hyvin monipuolinen kattaen niin pörssiyhtiön toimitusjohtajana, johtoryhmän ja hallituksen jäsenenä toimimisen kuin kasvuyhtiön johto- ja hallitustehtäviä. Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat tulleet tutuksi lähes 15-vuotisen uran aikana Pihlajalinnassa.

Yritystoiminta on ollut minulle työ ja harrastus. Päivätyöni lisäksi olen toiminut useissa yhtiöissä niin hallituksessa kuin osakkaana. Vuosien varrella on tullut tutuksi myös erilaiset teknologiayritykset.

Kerro aikaisemmasta työurastasi ja kokemuksistasi. 

Työurallani olen toiminut talouden asiantuntijatehtävissä, tilintarkastustehtävissä KPMG:llä sekä kasvuyritysten johdossa. Olen työskennellyt liiketoiminnan kasvattamisen ja kehittämisen parissa yli 20 vuotta. Pihlajalinnassa toimin talous- ja rahoitusjohtajana sekä liiketoimintajohdossa ja toimitusjohtajana yli 5 vuotta.

Yritys-, rakenne- ja rahoitusjärjestelyt ovat olleet usein omalla työpöydällä. Matkaan mahtuu kaksi listautumista ja lukuisia muutosjohtamisen kausia.

Miksi halusit mukaan ja minkälaista osaamista tuot Panostajan Advisory Networkiin? 

Tämä on hieno mahdollisuus olla kehittämässä suomalaista yritystoimintaa ja antaa oma kokemus laajempaan käyttöön. Networkiin kuuluu monelta taustalta tulevia huippuammattilaisia, joiden kanssa on ollut hienoa työskennellä. 

Palvelu- ja teknologialiiketoiminnan tuntemukseni sekä kokemukseni yritys-, rakenne- ja rahoitusjärjestelyistä on niitä näkökulmia, joista toivoin olevan apua Panostajan toiminnan kehittämisessä. 

Millaiset yritykset ja liiketoiminnat kiehtovat sinua ja missä asioissa erityisesti voit sparrailla Panostajan sijoituskohteita? 

Minua kiehtovat erityisesti uudenlaiset liiketoimintamallit sekä palvelu- ja teknologiayritykset. Suomalaisesta koulutusjärjestelmästä kumpuaa paljon hyvää osaamista, jota voitaisiin hyödyntää kansainvälisesti. Suhtautuminen yritystoiminnan harjoittamiseen on muuttunut Suomessa positiiviseen suuntaan. Näen, että tämä kehitys on suomalaiselle yhteiskunnalle hyväksi. 

Voin auttaa useissa asioissa: yritysjärjestelyiden toteutus, rahoitus- ja rakennejärjestelyt sekä kasvun hallinta. Yritysten kasvu on taitolaji, johon liittyy paljon riskejä. Näiden riskien hallinnassa toivon lisäksi olevani avuksi. 

Mitä odotat AdNet-työskentelyltä ja mitä hyötyjä AdNet tuo Panostajan toimintaan? 

Oppia ikä kaikki, eli odotan uusia näkökulmia networkin jäseniltä. Näkökulmia, jotka voivat avartaa omaakin ymmärrystä. 

Network on hyvä tapa sparrata erilaisia ideoita ja laajentaa katsantokantaa erilaisten hankkeiden menestyksen varmistamiseksi. 

Minkälaisena näet Panostajan roolin suomalaisten pk-yritysten kasvun mahdollistajana? 

Panostajalla on tärkeä rooli pk-yritysten kasvussa ja tuessa pk-yrityksille. Erityisesti pk-yrityskentässä on myös merkittävää potentiaalia, joka tulee ensin löytää ja sitten saattaa kukoistukseen. 

Panostajan vahvuus on ymmärrys ja kokemus pk-yrityskentästä. Joustava ja maanläheinen tulokulma, joka tekee Panostajasta helposti lähestyttävän ja luontevan kumppanin yrityksen kehittämiselle. 

Mistä inspiroidut ja mitkä asiat ovat tärkeitä elämässäsi tällä hetkellä? 

Suhtaudun elämään ja ongelmien ratkaisuun positiivisella asenteella. Kaikki tilanteet ovat ratkaistavissa ja muutettavissa mahdollisuuksiksi.

Mika Alapiessa
Lue lisää →

Mika Alapiessa, s.

Kuka olet ja miltä alalta tulet? 

Mika Alapiessa, olen ollut valmistumisen jälkeen yli 25 vuotta IT-alalla suurissa monikansallisissa ohjelmisto- ja kasvuyrityksissä. Minulla on Masters of Technology –tutkinto Helsingin Teknisestä Korkeakoulusta.

Kerro aikaisemmasta työurastasi ja kokemuksistasi.

Olen ollut erilaisten ohjelmistoyhtiöiden johtotehtävissä sekä ulkomailla että kotimaassa. Tämän lisäksi olen toiminut kasvuyhtiöiden hallituksissa sekä liikkeenjohdon konsulttina.

Miksi halusit mukaan ja minkälaista osaamista juuri sinä tuot Panostajan Advisory Networkiin?

Panostajalla on ollut uraauurtava rooli suomalaisten kasvuyritysten kasvun mahdollistajana. Toivon tuovani osaamiseni ja kokemukseni Panostan kautta suomalaisille yrityksille.

Tuon Panostajalle osaamista kansainvälistymisestä, kasvustrategioista, kanava- ja kumppaniratkaisuista, myynnin hallinnasta ja ohjaamisesta.

Millaiset yritykset ja liiketoiminnat kiehtovat sinua ja missä asioissa erityisesti voit sparrailla Panostajan sijoituskohteita?

Kaikki yhtiöt kiinnostavat.

Mitä odotat AdNet-työskentelyltä ja mitä hyötyjä AdNet tuo Panostajan toimintaan?

Verkostoitumista ja konkreettisia tuloksia ja onnistumisia.

Minkälaisena näet Panostajan roolin suomalaisten pk-yritysten kasvun mahdollistajana?

Hyvänä, vaikka kriteerit kohdeyhtiöiden suhteen ovat aika rajattuja. Panostajalla on hyvä tiimi, pitkä kokemus ja erottavuustekijät ns. normaaliin VC:n verrattuna.

Mistä inspiroidut ja mitkä asiat ovat tärkeitä elämässäsi tällä hetkellä?

Jatkuva oppiminen, läheiset, terveys ja gastronomia.

Mikko-Pekka Hanski
Lue lisää →

Mikko-Pekka Hanski, s.

Kuka olet ja miltä alalta tulet? 

Olen Mikko-Pekka Hanski.

Opiskelin alun perin opettajaksi, mutta satuin perustamaan globaaliksi kasvaneen design-yrityksen Ideanin.

Kerro aikaisemmasta työurastasi ja kokemuksistasi. 

Työura käsittää ainoastaan vuodesta 1999–2017 kestäneen ajan yrittäjänä. Ideanissa tein käyttäjätutkimusta, konseptisuunnittelua ja tietysti niin paljon myyntiä kuin pystyin. Yrityskaupan jälkeen opiskelin suuressa yrityksessä työskentelyä liiketoimintavastaavana.

Miksi halusit mukaan ja minkälaista osaamista tuot Panostajan Advisory Networkiin? 

Lähdin mukaan kun kysyttiin. 🙂 Aina kannattaa mennä mukaan ryhmiin, joissa on mahdollisuus oppia. Panostajan tarjoama mahdollisuus on tähän fantastinen mahdollisuus.

Tuon osaamista erityisesti designista, käyttäjä-/asiakasymmärryksestä, myynnistä, brändien rakentamisesta, markkinoinnista.

Millaiset yritykset ja liiketoiminnat kiehtovat sinua ja missä asioissa erityisesti voit sparrailla Panostajan sijoituskohteita?

Minua kiehtovat sellaiset yritykset, joilla on jokin suurempi tarkoitus ja kasvun tavoite. Liikevaihto ja kate ovat mittareita arvonluonnista. Yritykset, jotka haluavat jollakin tavalla muuttaa maailmaa paremmaksi ja luoda sitä kautta arvoa, ovat aina kiinnostavia. Voin auttaa myynnissä, brändin rakentamisessa, designissa.

Mitä odotat AdNet-työskentelyltä itse ja mitä hyötyjä AdNet tuo Panostajan toimintaan?

Yhteistyötä ja rikastavaa vuorovaikutusta. Uskon, että erilaiset ajattelumallit ja kokemukset mahdollistavat onnekkaiden sattumien syntymisen.

Minkälaisena näet Panostajan roolin suomalaisten pk-yritysten kasvun mahdollistajana?

Merkittävänä. Pitkäaikainen tavoite ja kyky toimia yrittäjien rinnalla on todella tarpeellista. Panostajan vahvuudet ovat omasta taseesta sijoittaminen, käytännönläheisyys ja todella kivat ihmiset.

Mistä inspiroidut ja mitkä asiat ovat tärkeitä elämässäsi tällä hetkellä? 

Lapset: Viktor, Julius ja Daniel
Hyvän mielen ministeriö
YTK
Metsät

Ossi Pohjola
Lue lisää →

Ossi Pohjola, s.

Kuka olet ja miltä alalta tulet? 

Olen Ossi Pohjola. Olen ollut ICT-alalla 40 vuotta, josta hallitusammattilaisena viimeiset 20 vuotta.

Kerro aikaisemmasta työurastasi ja kokemuksistasi.

Työelämässä olen ollut 40 vuotta. Ensimmäiset kuusi vuotta suunnittelin tietokantoja suomalaisissa pankeissa, seuraavat viisi vuotta johdin Andersen Consultingia, joka nykyään tunnetaan Accenturena, seuraavat yhdeksän vuotta johdin Oraclen konsultointiliiketoimintoja ensin Pohjoismaissa, sitten Pohjois-Euroopassa (Nordic ja Benelux) ja sen jälkeen EMEA:ssa. Viimeiset 20 vuotta olen toiminut hallitusammattilaisena osallistuen noin 70 yhtiön hallitukseen.

Miksi halusit mukaan ja minkälaista osaamista tuot Panostajan Advisory Networkiin?

Haluan auttaa Panostajaa menestymään sijoittajana ICT-alan yhtiöissä. Tuon mukanani ICT-alan laajan kokemukseni.

Millaiset yritykset ja liiketoiminnat kiehtovat sinua ja missä asioissa erityisesti voit sparrailla Panostajan sijoituskohteita?

Kansainvälistyvät kasvuyritykset ovat kiinnostava alue. Voin auttaa etenkin skaalautuvien liiketoimintamallien rakentamisessa.

Mitä odotat AdNet-työskentelyltä ja mitä hyötyjä AdNet tuo Panostajan toimintaan?

AdNet tuo asiantuntijoiden kokemusta ja osaamista Panostajan käyttöön.

Minkälaisena näet Panostajan roolin suomalaisten pk-yritysten kasvun mahdollistajana?

Panostaja tuo rahoitusta kasvun mahdollistamiseen. Panostajan vahvuudet tulevat kyvystä ymmärtää yrittäjän mielenmaisemaa ja taidosta toimia kanssayrittäjänä.

Mistä inspiroidut ja mitkä asiat ovat tärkeitä elämässäsi tällä hetkellä? 

Inspiroidun digitalisaation tuomista mahdollisuuksista muuttaa liiketoimintamalleja ja tätä kautta luoda uudenlaisia disruptiivisia muutoksia. Tärkeintä elämässä on työn mielekkyys, läheiset ihmiset ja terveys.

Vesa Sironen
Lue lisää →

Vesa Sironen, s.

Kuka olet ja miltä alalta tulet? 

Vesa Sironen, kasvuyrittäjä. Olen teknologia-alalla ja työskennellyt sekä palveluiden että ohjelmistojen kanssa.

Kerro aikaisemmasta työurastasi ja kokemuksistasi. 

Olen entinen ATK-tukihenkilö, konsultti ja yrittäjä vuodesta 2008. Keskeisiä yrityksiä matkallani ovat olleet Gapps, Happeo ja ikioma firmani Sironen Worldwide (tämän mahtipontisen nimen takana piilee myös yrittäjyyteni syntytarina). Matkan varrelle on mahtunut huikeita voittoja, karvaita pettymyksiä ja kaikkea siltä väliltä.

Kokemusta on kertynyt mm. myyntijohtajan, toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tehtävistä – mutta jos jotain olen oppinut, niin sen, että titteleistä huolimatta yrittäjänä on oltava valmis käärimään hihat ja tekemään kaikkea mahdollista.

Miksi halusit mukaan ja minkälaista osaamista tuot Panostajan Advisory Networkiin?

Minua kiinnosti ymmärtää pääomasijoittajien työtä paremmin ja päästä työskentelemään Panostajan tiimin kanssa. Panostajalla koettiin, että voisin tuoda näkemystä ohjelmistoyrityksistä – erityisesti SaaS-firmoista – sekä palveluliiketoiminnasta, joten lähdin mieluusti mukaan!

Lisäksi tuon ymmärrystä teknologiayrittäjän arjesta sekä kokemusta kasvavan yrityksen johtamisesta – sekä siihen liittyvistä haasteista.

Minkälaiset yritykset ja liiketoiminnat kiehtovat sinua ja missä asioissa erityisesti voit sparrailla Panostajan sijoituskohteita?

Minua kiehtovat yritykset, joiden toiminta perustuu recurring revenue- eli jatkuvan laskutuksen liiketoimintamalliin. SaaS, subscription, PLG – you name it.

Sparrailussa kasvu, liiketoimintamallit, johtaminen, henkilöstöasiat…nämä tulevat ainakin mieleen. Ensiarvoisen tärkeää on kuitenkin ensin kuunnella ja ymmärtää. Vasta sitten voi yrittää neuvoa.

Mitä odotat AdNet-työskentelyltä ja mitä hyötyjä AdNet tuo Panostajan toimintaan?

Olen jo päässyt osallistumaan erittäin mielenkiintoisiin keskusteluihin fiksujen ja kokeneiden ihmisten kanssa. Advisory Networkin parasta antia ovat tilaisuudet ja tilanteet, joissa erilaisten taustojen koulimat ihmiset pääsevät haastamaan toisiaan ja kehittämään yhdessä. Toivon, että näistä oivalluksista ja yhteyksistä suomalaisen liike-elämän eri puolille on hyötyä Panostajalle sekä sen nykyisille ja tuleville kohdeyhtiöille.

Minkälaisena näet Panostajan roolin suomalaisten pk-yritysten kasvun mahdollistajana?

Panostajalla on pitkä historia ja varsin uniikki toimintamalli. Omasta taseesta sijoittaminen mahdollistaa pitkäjänteisyyden ja valinnat, joita kaikki pääomasijoittajat eivät voi tehdä. Lisäksi on tärkeää, että alan toimijoita on myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Lisäksi toimiva yhteispeli ja verrattain pieni, ketterä organisaatio mahdollistavat tehokkaan toiminnan. Panostaja tekee ahkerasti taustatyötä ja ymmärtää hyvin suomalaista PK-yrityskenttää.

Mistä inspiroidut ja mitkä asiat ovat tärkeitä elämässäsi tällä hetkellä? 

Inspiroidun keksinnöistä, taiteesta ja Helsingin saaristosta – sekä mielenkiintoisista kohtaamisista. Elämässäni on tärkeää läheiset ihmiset, kiinnostava tekeminen sekä Itämeri ja kestävä kehitys.

Sami Somero
Lue lisää →

Sami Somero, s.

Kuka olet ja miltä alalta tulet?

Olen Sami Somero. Olen yrittäjä, yksityissijoittaja ja hallitusammattilainen, jolla on käytännönläheinen 23 vuoden historia kasvuyrittäjyydestä it-konsultointialalla ja viimeisen 12 vuoden ajalta monipuolinen kokemus useilla eri aloilla toimivien kasvuyhtiöiden kehittämisestä hallitustyön kautta.

Kasvuyrittäjyys on lähellä sydäntäni ja olen päässyt tukemaan yrittäjiä ja yritysjohtoa kaikkinensa jo yli 100 hallituskauden ajan. Toimin myös Hallituspartnerit ry:n puheenjohtajana ja olen sitä kautta tukemassa suomalaisia pk-yrityksiä menestykseen hallitustyötä kehittämällä.

Kerro aikaisemmasta työurastasi ja kokemuksistasi.

Oma yrittäjähistoriani alkoi it-konsultointiyrityksen perustamisesta kahden yhtiökumppanini kanssa vuonna 1999. Silloin perustettu yritys kasvoi orgaanisesti ja yritysostoin yli 600 ammattilaisen työpaikaksi. Plenware-nimellä tunnetuksi tullut yhtiö yhdistyi myöhemmin ruotsalaiseen Cybercomiin ja on nykyään osa Knowit-konsulttiyhtiötä.

Yrittäjyyden jälkeen olen toiminut sijoittajana, aktiivisena omistajana ja hallituksen jäsenenä kymmenissä kasvuyrityksissä. Näiden joukossa on omaan yrittäjähistoriaani liittyviä konsulttiyhtiöitä ja insinööritoimistoja, kuten Gofore, Despro Engineering, Anders Innovations, Leadin ja Varaani. Mukana on myös erikoistuneita osaajayhtiöitä, kuten antennisuunnitteluyhtiö Radientum ja tuotekehityksen tehostaja Taipuva Consulting.

Kansainvälisiä teknologisia läpimurtoyrityksiä ovat mm. uudenlaisia teollisia kompressoreja valmistava Tamturbo, simulaattorimarkkinalla räjähtävää kasvua tekevä Simucube, virtuaalimalleja tuotteiden verkkokauppaan mahdollistava VividWorks ja sairauksia kuten koronavirusta puhallusilmasta tunnistava DSA. Perinteisempää teollisuuden raaka-aineliiketoimintaa kasvuyrittäjäotteella edustaa Haarla.

Miksi halusit mukaan ja minkälaista osaamista tuot Panostajan Advisory Networkiin? 

Kun kuulin Panostajan uudesta strategiasta, verkostomaisesta lähestymistavasta ja suunnitelmasta fokusoida palveluyritysten kehittämiseen, koin ajatukset hyvin yhteensopiviksi oman historiani ja itselleni tärkeiden asioiden kanssa. Tavatessani advisor-ryhmän ensimmäisessä kokouksessa positiivinen tunnelma vahvistui. Panostajan oma tiimi ja advisor-ryhmä huokuivat innostusta uuteen tekemiseen.

Tuon tiimiin kokemustani lukuisista kasvuyrityksistä ja niiden kasvustrategioista. Lisäksi vahvin liiketoimintaosaamiseni liittyy juuri korkean osaamisen B2B-palveluyrityksiin eli yrityksiin, joiden toiminta perustuu motivoituneisiin huippuosaajiin ja osaamisen jalostamiseen asiakkaalle ajankohtaisiin tarjoamiin.

Millaiset yritykset ja liiketoiminnat kiehtovat sinua ja missä asioissa erityisesti voit sparrailla Panostajan sijoituskohteita?

Olen itse hyvin kasvuhakuinen, mutta samaan aikaan haluan nähdä toiminnalla vahvat perustukset. Innostun yrittäjähenkisistä kasvuhakuisista yrityksistä, joissa on toisaalta halu päästä asiakaslähtöisesti voimakkaaseen kasvuun, mutta samanaikaisesti tehdä asiat huolellisesti ja rakentaa yritystä pitkäaikaiseksi kestäväksi menestystarinaksi. En fokusoi vain tiettyihin toimialoihin vaan innostun monenlaisista yrityksistä, joiden liiketoimintamalli on innostava ja sen ympäriltä on tunnistettavissa edellytyksiä vahvalle kasvulle.

Autan mielelläni yrityksiä tunnistamaan kasvumahdollisuuksia tai arvioimaan tulevaisuuden skenaarioita. Olen myös urallani kohdannut niin moninaisia yrittäjyyteen ja liiketoimintaan liittyviä haasteita, että voin myös auttaa löytämään ratkaisuja, jos yritystoiminnassa on käsillä vaikeita valintatilanteita tai kriisejä.

Mitä odotat AdNet-työskentelyltä ja mitä hyötyjä AdNet tuo Panostajan toimintaan?

Toivon, että advisor-tiimi voi olla aidosti hyödyllinen Panostajalle ja aivan erityisesti ryhmään kuuluville yrityksille ja niiden avainhenkilöille. Mahdollisuus olla avuksi ja vaikuttaa, tekee myös advisorin työstä palkitsevaa ja innostavaa. Uskon, että pystymme olemaan tukena Panostajan omalle tiimille strategian toteuttamisessa ja toiminnan kehittämisessä.

Minkälaisena näet Panostajan roolin suomalaisten pk-yritysten kasvun mahdollistajana?

Panostaja on kasvuhakuiselle yritykselle kumppani, joka haluaa vahvistaa yrityksen kasvupolkua sekä rahoituksella, että oman osaamisensa ja verkostojensa tuomalla käytännönläheisellä avulla.

Panostajan toiminnalle luonteenomaista on sijoittaminen omasta taseesta. Panostaja itse on omistajana kohdeyrityksissä, mikä tarkoittaa konkreettista sitoutumista yhtiön omistajuuteen ja toisaalta vapautta ja joustavuutta muodostaa yhdessä muiden omistajien kanssa sijoituskohteille aidosti parhaat omistajastrategiat. Panostaja on itse yrittäjähenkinen yhtiö ja haluaa olla siten myös vertainen omille sijoituskohteilleen.

Mistä inspiroidut ja mitkä asiat ovat tärkeitä elämässäsi tällä hetkellä? 

Elämässäni tärkeintä on perhe ja mahdollisuus elämässä toimia yhdessä positiivisten eteenpäin pyrkivien ihmisten kanssa. Vapaa-ajalla nautin Suomen luonnosta, ulkoilusta, mökkeilystä ja olen innokas Lapin kävijä. Työelämä on integroitunut muuhun elämääni, nautin työstäni kasvuyritysten parissa ja koen sen isolta osin energiaa tuovana enkä kuluttavana osana elämää.

Panostajan avainluvut

Liikevaihto

136,2 M€

Tilikauden tulos

-3,6 M€

Liikevoitto

-1,1 M€

Henkilöstö

1 188

Osakekannan markkina-arvo

26,4 M€