Panostajan AdNet-verkosto on monipuolisten asiantuntijoiden tiimi – he ovat mukana!  

Vuoden 2022 alussa startannut Panostajan uusi Advisory Network -asiantuntijaverkosto on koottu ICT- ja palvelualan ammattilaisista, joista jokainen tuo omaa ammattitaitoaan ja osaamistaan Panostajalle. Esittelemme koko tiimin lyhyesti.  

Tarkemmin AdNetin taustoista ja startista voit lukea täältä.


AdNet-tiimi 2022 

Mika Alapiessa

Mika Alapiessa on tehnyt pitkän uran ICT-alalla sen jälkeen, kun hän valmistui diplomi-insinööriksi Teknillisestä Korkeakoulusta. 

Alapiessa on aiemmin toiminut erilaisten ohjelmistoyhtiöiden johtotehtävissä sekä ulkomailla että kotimaassa, sekä liikkeenjohdon konsulttina. Hän on tuttu myös useiden kasvuyhtiöiden hallituksista. 

Panostajalle Alapiessa tuo osaamista ennen kaikkea yritysten kansainvälistymisestä, kasvustrategioista, kanava- ja kumppaniratkaisuista sekä myynnin hallinnasta ja ohjaamisesta. Hän sanoo odottavansa AdNet-työskentelyltä ennen kaikkea verkostoitumista sekä konkreettisia tuloksia ja onnistumisia. 

Asiat, jotka inspiroivat: Jatkuva oppiminen, läheiset, terveys, gastronomia. 

 

Mikko-Pekka Hanski

Mikko-Pekka Hanski on opettaja, joka perusti kavereiden kanssa globaaliksi kasvaneen design-yritys Ideanin. Työuraa hän on tehnyt yrittäjänä vuosina 1999–2017.  

Ideanissa Hanski teki muun muassa käyttäjätutkimusta, konseptisuunnittelua ja myyntiä – mahdollisimman paljon. Yrityskaupan jälkeen hän opetteli työskentelyä suuressa yrityksessä toimien liiketoimintavastaavana. 

Hanski kertoo lähteneensä mukaan AdNettiin pyynnöstä ja innostuneena. Verkostoon hän tuo osaamista esimerkiksi designista, käyttäjä- ja asiakasymmärryksestä, brändien rakentamisesta ja markkinoinnista. Häntä myös kiinnostaa kaikki yritykset, jotka haluavat jollain tavalla muuttaa maailmaa paremmaksi, ja sitä kautta luoda arvoa.  

Asiat, jotka inspiroivat: Lasten ja nuorten tulevaisuuden usko, hyvän mielen ministeriö ja parempi ajattelu , YTK Maailman paras työelämän vakuutus, metsät ja luonnon ääretön arvo. 

 

Ossi Pohjola 

Ossi Pohjola on ICT-alan konkari: kokemusta alalta löytyy 40 vuoden ajalta, joista viimeiset 20 vuotta hän on toiminut hallitusammattilaisena.  

Pohjola on uransa aikana esimerkiksi suunnitellut tietokantoja suomaisiin pankkeihin, johtanut Andersen Consultingia (nykyinen Accenture) sekä Oraclen konsultointiliiketoimintoja ensin Pohjoismaissa, sitten Pohjois-Euroopassa ja EMEA:ssa. Viimeiset 20 vuotta hän on toiminut hallitusammattilaisena yhteensä noin 70 yhtiön hallituksissa.  

Panostajalle Pohjola kertoo tuovansa laajaa ICT-alan kokemusta, apua skaalautuvien liiketoimintamallien rakentamiseen sekä kiinnostusta kansainvälisiin kasvuyrityksiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin. 

Asiat, jotka inspiroivat: digitalisaation tuomat mahdollisuudet, työn mielekkyys, läheiset ihmiset, terveys. 

 

Vesa Sironen 

Vesa Sironen on ollut teknologia-alan kasvuyrittäjänä jo vuodesta 2008. Hän on työskennellyt sekä palveluiden että ohjelmistojen kanssa, IT-tukihenkilönä sekä konsulttina. 

Sirosen työuran keskeisiä yrityksiä ovat olleet Gapps, Happeo ja hänen oma yrityksensä Sironen Worldwide. Kokemusta moniosaajalle on vuosien aikana kertynyt muun muassa myyntijohtajan, toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan tehtävistä. 

Panostajalle Sironen tuo asiantuntijanäkemystä ohjelmistoyrityksistä – erityisesti SaaS-firmoista – sekä palveluliiketoiminnasta. Ymmärrystä ja kokemusta hän kertoo jakavansa mielellään myös teknologiayrittäjän arjesta ja kasvavan yrityksen johtamisesta ja sen haasteista: omalla urallaan vastaan on tullut huikeita voittoja, karvaita pettymyksiä ja kaikkea siltä väliltä. 

Tärkeimpänä asiana Sironen sanoo pitävänsä kuuntelua ja ymmärtämistä – vasta sen jälkeen voi jakaa neuvoja. 

Asiat, jotka inspiroivat: Keksinnöt, taide, Helsingin saaristo, mielenkiintoiset kohtaamiset. 

 

Sami Somero

Sami Somero on yrittäjä, yksityissijoittaja ja hallitusammattilainen, jolla on 23 vuoden historia kasvuyrittäjyydestä IT-konsultointialalla. Hän oli perustamassa vuonna 1999 Plenware-konsultointiyritystä, joka lopulta kasvoi yli 600 ammattilaisen työpaikaksi. Plenware on nykyään osa Knowit-konsulttiyhtiötä.  

Viimeisen 12 vuoden aikana Somero on kehittänyt useita kasvuyhtiöitä hallitustyön kautta: hän on ollut tukemassa kasvuyrittäjiä jo yli 100 hallituskauden ajan. Yrittäjyyden jälkeen hän on toiminut myös sijoittajana ja aktiivisena omistajana. 

Somero tuo AdNet-verkostoon laajaa kokemusta kasvuyrityksistä ja kasvustrategioista. Hänen vahvin liiketoimintaosaamisensa liittyy korkean osaamisen B2B-palveluyrityksiin. Hän sanoo innostuvansa kasvuhakuisista yrityksistä, joissa on halu päästä asiakaslähtöisesti voimakkaaseen kasvuun, mutta samaan aikaan tehdä asiat huolellisesti ja rakentaa kestävää menestystarinaa. Hän auttaa mielellään myös yrityksiä löytämään ratkaisuja valintatilanteissa tai kriiseissä. 

Asiat, jotka inspiroivat: Perhe, Suomen luonto, ulkoilu, mökkeily, Lappi. Mahdollisuus toimia positiivisesti eteenpäin pyrkivien ihmisten kanssa, energiaa tuova työ. 

 

Joni Aaltonen 

Joni Aaltonen on Pihlajalinnan toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt yksityisiä sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoavassa Pihlajalinnassa vuodesta 2008 lähtien, muun muassa liiketoimintajohtajana, P&S-segmentti- ja yrityssuunnittelujohtajana, operatiivisena johtajana ja talous- ja rahoitusjohtajana. Kokemusta hänellä on myös Plenware Oy:sta.  

Aaltonen on toiminut myös useissa ammattihallituksissa, esimerkiksi Hyvinvointiala HALI ry:ssä, Vendero Oy:ssa sekä Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:ssa. 


Kaikille lämpimästi tervetuloa tiimiin!