Talous- ja rahoitusjohtaja Heikki Korelin innostuu monipuolisista työtehtävistä ja uskoo tiimityön voimaan

Helmikuussa Panostajan asiantuntijajoukkoon hypännyt uusi talous- ja rahoitusjohtaja Heikki Korelin on jo tuttu näky Tampereen toimistolla. Hämeenlinnasta kotoisin oleva Korelin on jo omien sanojensa mukaan tamperelaistunut hyvän aikaa. Ensimmäiset kuukaudet uudessa pestissä ovat olleet vauhdikkaita ja opettaneet jo paljon uutta.

– Minut on otettu erittäin hyvin vastaan, suuri kiitos siitä kaikille. Panostajan kohdeyritysten johdossa on hyvin ammattitaitoisia ihmisiä, joten on ollut mukava aloittaa työt. Kaikki ovat ymmärtäneet ja olleet kärsivällisiä sen suhteen, että esimerkiksi yhtiöiden historiatiedon oppimiseen menee aikaa, Korelin sanoo.

38-vuotias Korelin siirtyi Panostajalle Patrialta, jossa hän toimi Vice President, Group Business Control -tehtävässä eli talouden sisäisen laskennan roolissa ja aiemmin ohjelmisto- ja järjestelmäintegraatioliiketoiminnan talouden vetovastuussa. Ennen Patriaa hän oli Summa Capital Oy:ssa. Vahva ohjelmistoalan osaaminen oli myös Panostajalle avaintekijä uuden henkilön valinnassa.

– Panostajalla pääsen hyödyntämään sekä ohjelmistoalan että talousjohtamisen osaamistani monipuolisesti. Uudessa tehtävässä houkutteli muutenkin monipuolisuus sekä sisällön että roolin osalta: pääsen esimerkiksi työskentelemään konkreettisesti erilaisten kohdeyhtiöiden kanssa. Panostaja on myös listayhtiö, mikä tuo uuden oppimista, Korelin pohtii.

 

”Ennemmin vahva tiimi kuin puhdas yksilösuoritus”

Talousjohtajaa motivoi työssä vahvasti yhteistyö ja tulosorientoituminen. Hän toivoo tuovansa myös uusia näkökulmia ja käytäntöjä yhtiöihin.

– Toivon tuovani yhtiöille vahvaa talouden tukea ja olemaan samalla sparraus- ja keskustelukumppani. Uskon myös vahvasti tiimityön voimaan: ennemmin vahva tiimi kuin puhdas yksilösuoritus. Tärkeintä on tunnistaa eri ihmisten vahvuudet ja se, miten ne täydentävät toisiaan.

– Talousjohtajalla ei myöskään ole kahta samanlaista työpäivää, joten haasteita riittää. Työaika jakaantuu tasaisesti kohdeyhtiöiden kanssa toimimiseen ja niiden tukemiseen sekä emoyhtiön asioihin, hän lisää.

Korelin näkee hyvän talousjohtajan ominaisuuksina ennen kaikkea luotettavuuden, kyvyn kuunnella sekä asiakokonaisuuksien ymmärtämisen pintaa syvemmältä.

– Liiketoiminta ja syy-seuraus-suhteiden ymmärtäminen pintaa syvemmältä on olennaista, jotta pystyy tarttumaan konkreettisiin asioihin.

 

Kohdealoille fokusoiminen on erottavuustekijä

Uuden talousjohtajan mielestä Panostaja on sijoitusyhtiönä tällä hetkellä mielenkiintoisessa vaiheessa: strategian mukaiset tavoitteet ovat kasvussa ja yhtiö on laajenemassa yhä enemmän ohjelmisto- ja palvelualoille.

– Panostajan iso vahvuus on kotimaisuus sekä kasvunkumppanina oleminen eri yritysten omistajille. Pidän siitä, että strategiassa on päätetty fokusoida tietyille toimialoille; sillä erottuu muista, ja se mahdollistaa toimimisen laajemmassakin markkinassa. Odotan innolla yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa.

Entä miten talousjohtaja viettää vapaa-aikaansa monipuolisten työpäiviensä jälkeen?

– Tällä hetkellä työn ulkopuolinen elämä on aktiivisesti perheen parissa. Nuoret lapset pitävät isän mielen virkeänä. Syvyyttä ja tasapainoa elämään tuovat ystävät, liikunta ja lukeminen, Korelin hymyilee.

Lue myös: Panostajan uudet henkilövalinnat tukevat strategian painopisteitä: vahvaa osaamista ohjelmisto- ja palvelualoilta