Puristeteos kulkee suurin askelin kohti tavoitteitaan Oscarin kanssa 

Panostajan sijoituskohde Oscar Software aloitti yhteistyön metallituotteista tunnetun Puristeteoksen kanssa vuonna 2019.

Vuonna 1947 perustettu Puristeteos on vuosien aikana kehittänyt liiketoimintaansa rohkeasti: yritys lähti liikkeelle uistimien ja sammakkolukkojen valmistuksesta, ja tänä päivänä liiketoiminta pitää sisällään hengästyttävän määrän asioita sopimusvalmistuksesta omiin tuotteisiin ja asiakasprojekteihin. Oscarin ja Puristeteoksen yhteistyö on toiminut saumattomasti. 

Puristeteoksen veturina toimii Mäenpään yrittäjäpariskunta, Ville  toimitusjohtajana ja  Outi  henkilöstöpäällikkönä. Yhteistyö Oscarin kanssa alkoi keväällä 2019, nyt käytössä on koko liiketoiminta-alusta tuotannonsuunnittelusta palkanlaskentaan. Oscar valikoitui kumppaniksi useiden eri järjestelmien vertailun jälkeen. Outi summaa parin ajatukset siitä, miksi: 

– Meille ehdoton ehto kumppanuudelle oli se, että halusimme yhden järjestelmän, jonka kautta voisimme pyörittää koko päivittäistoimintaamme taloushallintoa myöten. Oscar tuntui parhaimmalta, koska se yhdisti monta eri järjestelmää samaksi, juuri kuten toivoimme. Lisäksi asiakaspalvelun laatu ratkaisi asian.

– Tavoitteitahan meillä on paljon, ja Oscar yhteistyökumppaninamme olemme suurin askelin menossa kohti niitä. Teemme kaiken isosti, Ville kertoo. 

 

Yhteistyön aloitus ilman notkahduksia 

Yrittäjät kehuvat Oscaria erityisesti henkilökohtaisesta otteesta ja täsmällisyydestä yhteistyön alkuvaiheessa. 

– Aloitus sujui pääsääntöisesti ihan hyvin. Tietysti aina uutta opetellessa on jotain hankaluuksia, mutta kaikesta on selvitty. Eikä kyykätty yhtään, Outi kertoo pilke silmäkulmassaan. 

– Henkilökohtaisuus arvona toteutuu meille näkyvästi. Palvelu oli hyvin henkilökohtaista, määrittelypäivät olivat täsmällisiä ja sitä kautta pystyttiin rakentamaan juuri meille räätälöityjä systeemejä, eikä mitään yleistä. Kaikki oli hyvin perusteellista ja yksilöllistä ja asiakaslähtöistä. Ja mikä tärkeintä, minkäänlaista tyrkyttämistä ei ollut, vaan tarpeitamme ja tavoitteitamme kuunneltiin, ja sen mukaan tehtiin, Ville jatkaa. 

 

Ammattitaitoinen, uudistuva ja luotettava Oscar 

Kuvaavien sanojen keksiminen saa monet hiljaiseksi, mutta ei tätä hersyvää pariskuntaa. He kertovat heti, että kuvaisivat Oscaria adjektiiveilla ammattitaitoinen, uudistuva ja luotettava. 

– Palveluun sisältyvä asiakaspalvelu on täysi kymppi. Minulla on yksi numero, johon soittaa, ja yksi sähköpostiosoite, ei mitään kymmenien vaihtoehtojen listaa. Ja apua saan heti. Vielä tulee varsin usein kysyttävää, sen verran tuore homma on kuitenkin, Outi kiittelee. 

– Oscar on vakuuttanut myös halullaan uudistua. Tämän vuoksi meillä on jo ollutkin yksi palaveri Oscarin kanssa, kun heräsi ajatus tarjouslaskentapalikasta, jolla yritys voisi helposti laskea tarjouksia silloinkin, kun tuotteelle ei ole olemassa hinnastoa, Ville kertoo. 

– Tämä on nimenomaan meidän alan juttuja, ja siitä hyötyisi kyllä moni. Oscarilla ei ollut tällaista valmiina, mutta he ovat lähteneet innokkaasti mukaan yhteistyöhön sellaista kehittämään. Se on todella hienoa. 

 

Johdetaan tiedolla, ei mutulla 

Oscarin käyttöönoton myötä Puristeteoksella on onnistuttu poistamaan kaikki päällekkäiset työtehtävät. Ville kertookin, että he ovat pystyneet tehostamaan Oscarin avulla toimiston toimintaa 50 prosentilla. 

– Oscarin avulla tiedän, mihin meidän kannattaa keskittyä ja mikä on meille kannattavaa. Saan järjestelmästä BI-raporttien myötä kaikki tarvitsemani analyysit kuten toimitusvarmuudet, laatupoikkeamat, tavoitteet ja tämän päivän tilanteet. Kaikki ovat valmiita dokumentteja, joten minun ei esimerkiksi tarvitse erikseen valmistautua hallituksen kokoukseen – säästän tunteja valmistelutöissä, Ville sanoo. 

– Oscar on tuonut läpinäkyvyyden meidän tekemiseemme, minkä myötä olemme pystyneet nostamaan tuottavuuttamme huomattavasti. Viime vuonna kasvoimme 29,5 prosenttia (2021) samoilla henkilöresursseilla, Ville kertoo. 

 

Järjestelmän tehot näkyvät käyttökatteen kasvussa 

Puristeteos aloitti Oscar liiketoiminta-alustan käytön maaliskuussa 2019. Käyttöönottovuonna yritys ei vielä varsinaisesti hyötynyt uudesta ohjelmasta, vaan hyöty ”valui” järjestelmän rakentamiseen. 

Seuraavana vuonna 2020 rakennettiin mittaristoja ja sähköisiä työkaluja, ja yrityksen käyttökate parani 51 prosenttia. 

– Vuonna 2020 pääsimme jo nauttimaan ohjelman toimivuudesta ja syksyllä aloimme käyttöönottamaan täysin sähköistä tuotannonohjausta, Ville kertoo. 

Vuonna 2021 Puristeteoksen koko toiminta oli siirretty sähköiseen ympäristöön ja käyttökate parantunut kahdessa vuodessa 142 prosenttia.  

– Toimintamme on sähköisen tehokasta ja tuotanto itseohjautuvaa. Tänä vuonna teemme huomattavia parannuksia tavoitteiden ja palautteen automatisoinnin kautta, Ville summaa. 

 

Oscar Software on ollut Panostajan sijoituskohde vuodesta 2018.  Lue lisää Oscarista täältä.