Vindean vauhdikkaista vaiheista jäivät mieleen yritysostot

Jouni Arolaisen ja Panostajan yhteistyö alkoi vuonna 2009, kun Panostaja osti Arolaisen omistaman yrityksen, CLO pakkaukset, ja yhdisti sen toisen omistamansa yrityksen, Vallogin, kanssa. Uusi kokonaisuus nimettiin Vindea Oy:ksi ja Arolainen sen toimitusjohtajaksi. Seuraavana vuonna yritys jatkoi kasvuaan hankkimalla HSG-Logisticsin.

Arolainen Jouni 2016 vaaka

”Panostajan rooli on ollut minulle todella arvokas. Heidän kauttaan suoritin muun muassa EMBA-tutkinnon ja HHJ-tutkinnon hallitustyöskentelyä varten.”

Arolaiselle on jäänyt mieleen monia mielenkiintoisia hetkiä Vindean vauhdikkailta ajoilta.

”Nostaisin erityisesti esiin yritysostot ja niitä seuranneet integroinnit. Eri yrityskulttuurien yhteen liittäminen oli haasteellista, mutta mielenkiintoista.”

Vuonna 2014 Panostaja myi Vindean osaksi Suomen suurinta sisälogistiikkapalvelujen tarjoajaa, Suomen Transval Group Oy:tä. Myös Arolainen luopui toimitusjohtajan tehtävästään, mutta jatkoi vielä puolivuotta Senior Advisorina Transvallin johdolle.

”Sen jälkeen olen ottanut aikaa itselleni ja perheelleni sekä panostanut omaan hyvinvointiini, joka jäi kovan työrupeaman aikana vähemmälle. Seuraan edelleen mielenkiinnolla uuden omistajan kuulumisia.”

Sapattivuoden jälkeen Arolainen alkaa olla valmis palaamaan yritysmaailman haasteisiin. Tärkeimmiksi Panostajalta saaduiksi opeiksi Arolainen mainitsee järjestelmällisen johtamisen sekä tiukat tulostavoitteet ja niiden mittaamisen. Näitä oppeja hän aikoo hyödyntää myös tulevaisuuden haasteissa.

Syntynyt: 1967
Koulutus: Kone- ja metallitekniikan teknikko, Executive MBA -tutkinto
Aikaisemmat työtehtävät: Yrittäjänä ja johtotehtävissä pakkaus- ja logistiikka-alalla