Vastuullisuusteko: Gugguu tuo markkinoille kierrätettävien vaatteiden palvelun

Lastenvaatevalmistaja Gugguu on tuomassa markkinoille jälleenmyyntipalvelun, jossa asiakkaat voivat myydä käytettyjä lastenvaatteita eteenpäin. Yritys uskoo palvelun saavan ison roolin yhtiön liiketoiminnassa lähivuosina. Se on samalla myös Gugguulle iso askel vastuullisuuden kehittämisessä osana liiketoimintaa.

Gugguun yrittäjä ja operatiivinen johtaja Anne Valli avaa tarkemmin uudenlaisen kauppapaikan syitä: asiakkaat ovat saaneet käytetystä brändin lastenvaatteesta joskus jopa enemmän kuin he ovat maksaneet tuotteesta uutena. Keskimäärin vaatteesta maksetaan yli puolet uutuustuotteen hinnasta.

–        Meidän bisneksemme on siinä, että autamme myyjää saamaan tuotteestaan parhaan mahdollisen hinnan. Tekoäly on apuna hinnan arvioinnissa, Valli sanoo.

Gugguu uskoo, että käytettyjen vaatteiden kaupan tukeminen tuo brändille uusia asiakkaita ja liikevaihtoa. Lastenvaatteiden kauppa perustuu pitkälti siihen, että lapsi kasvaa ja vaatteet jäävät pieniksi – siksi on myös vastuullista jälleenmyydä niitä eteenpäin.

Gugguun kautta jälleenmyydyistä tuotteista yhtiö velottaa 20 prosentin palvelumaksun – myyjä voi saada tuottonsa myös lahjakorttina, jolloin summa on suurempi.

Gugguun Anne kertoo aiheesta myös Aamulehden haastattelussa