Uusi yritysosto teki Granosta markkinajohtajan Pohjanmaalla

grano_1200x380

Panostajan omistama Grano Oy osti marraskuun alussa painotalo Oy Fram Ab:n. Yritysosto teki Granosta markkinajohtajan myös Framin toiminta-alueella Pohjanmaalla ja lisää sen ruotsinkielistä asiakaskuntaa.

Poikkeuksellisen yritysostosta tekee se, että aloite yrityskauppaan tuli Granon sijaan Framilta.

”Aiemmissa yrityskaupoissa olemme itse ottaneet yhteyttä kaupan kohteeseen. On mielenkiintoista huomata, miten tekemämme yrityskaupat ovat saaneet aikaan yrityskauppakyselyitä suoraan yrityksiltä. Meillä on ollut melko paljonkin seulottavaa yhteydenotoissa. Fram oli meille hyvin tuttu jo entuudestaan, joten siinä mielessä yhteydenotto tuntui luontevalta ja mukavalta”, Grano Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen sanoo.

Hirvosen mukaan Framilla oltiin huomattu, että yritys ei senhetkisessä kokoluokassaan pystyisi tekemään alan vaatimia mittavia digitaalisia muutoksia, ja Grano nähtiin toimivampana tienä digitaalisten palveluiden laajentamiseen. Grano tuo Framin asiakkaille suurkuvatuotantoa, digipalveluita, monikanavaratkaisuja, aineiston hallintaa sekä analytiikkaa.

Granoa taas kiinnosti Framissa sen tekemä poikkeuksellisen hyvä tulos painopalveluiden yleisestä tilanteesta huolimatta sekä sijainti Pohjanmaalla, jossa Granolla ei aiemmin ollut markkinajohtajan asemaa. Lisäksi Grano sai yrityskaupan myötä Framin toimitusjohtaja Jan Rosendahlin yhdeksi osaomistajakseen.

”Uskomme Framin jatkavan hyvää tulosta palvelutarjonnan laajentuessa. On myös hienoa, että pääsemme yhdessä Janin kanssa suuntaamaan kohti digitaalisuutta sekä hyödyntämään hänen laajaa kokemustaan ja asiakaslähtöistä asennetaan.”

Yrityskaupan myötä Fram jatkaa omana yhtiönään osana Grano-konsernia, ja Framin kaikki 35 työntekijää jatkavat Framin palveluksessa. Yrityskaupan jälkeen Grano työllistää noin 820 ihmistä.