Toimitusjohtajan terveiset: Uusia aluevaltauksia

Tammikuun lopussa päättynyt ensimmäinen kvarttaalimme onnistui kohtuullisesti. Liikevaihtomme kasvoi edellisen vuoden vastaavaan kauteen verrattuna ja liikevoittomme pysyi samalla tasolla. Markkinoilla riitti edelleen haasteita Suomen talouden pysyessä alavireisenä.

Hiljalleen aktivoituvat yrityskaupat pitivät meidät kiireisinä. Helmikuun lopussa ostimme 75 % hammaslääkäriasema Megaklinikasta ja perustimme samalla suun terveydenhuoltoon erikoistuvan segmentin. Megaklinikan toiminta perustuu täysin uudenlaiseen toimintatapaan, jota tukee sen itse kehittämä toiminnanohjausjärjestelmä. Tavoitteemme on laajentaa Megaklinikan toimintaa konseptia monistamalla Suomessa ja myös kansainvälisille markkinoille.

Megaklinikalla oli paljon potentiaalisia ostajia, mutta osoitimme myyjille olevamme paras kumppani tulevaisuudessa. Megaklinikka sopi strategiaamme täydellisesti; se tarjoaa kasvupotentiaalia, vahvistaa mukana oloamme kuluttajabisneksessä ja konsepti perustuu digitaalisuuden hyödyntämiseen.

Lähdimme myös rahoittajaksi älylukkoja kehittävään Rollockiin. Flexim Security on jo aiemmin ollut mukana Rollockissa omistajana ja myös tuotekehityshankkeessa kumppanina. Turvallisuusala kehittyy nopeasti ja älylukoissa on merkittävää markkinapotentiaalia.

Kevään myötä on havaittavissa pientä positiivisuutta myös markkinoiden sentimenteissä. Toivottavasti auringonpaisteen lisääntyessä myös talous selkeästi vireytyy. Rakentaminen ja kaupanala ovat edelleen haastavia, mutta konepajateollisuudesta ja kuluttajasektorilta on kuultu myös myönteisiä uutisia. Mielenkiinnolla odotamme myös kevään vaaleja ja seuraavan hallituksen linjauksia.

Meillä Panostajassa jatketaan työtä luottavaisin mielin. Yrityksemme ovat hyvissä asemissa, kehittämistoimenpiteitä jatketaan aktiivisesti ja yrityskauppamarkkinatkin tarjoavat potentiaalia. Ja kevätkin näyttäisi etenevän vauhdilla.

– Juha Sarsama

Avainluvut Q1

  • Liikevaihto 39,6 M€ (35,1 M€), kasvua 13 %
  • Liikevoitto 0,7 M€ (0,7 M€)
  • Tulos -0,7 M€ (-2,3 M€)
  • Liiketoiminnan kassavirta 2,6 M€ (1,6 M€)