Toimitusjohtajan terveiset: Kohti valoa

Pimein talvikausi on jo takana ja valoisan ajan osuus kasvaa päivä päivältä. Leudot talvikuukaudet eivät tuoneet muutosta maamme yleiseen tilanteeseen, mutta viimeisten viikkojen kehitys antaa odottaa lisääntyvää valoa myös Suomen talouteen. Viimeisten tietojen mukaan jonkinlainen Suomen malli olisi syntymässä kilpailukykymme kehittämiseksi. Oma huoleni on se, että viimeisen PK-yritysbarometrin mukaan (helmikuu 2016) vain yhdeksän prosenttia yrityksistä on voimakkaasti kasvuhakuisia ja tämä on kansantaloutemme kannalta liian vähän.

panostaja_case_grano_placeholder

Panostajan vuoden vaihteen ylittänyt neljännes oli kohtalainen. Liikevaihto ja -voitto kasvoivat vertailukauteen verrattuna. Kasvua tuli erityisesti Multiprintin yhdistymisestä Granon kanssa. Liikevaihdon kehittymisessä oli sijoituskohteittain melkoista vaihtelua, mutta monet yrityksistämme saavuttivat vähintään torjuntavoiton markkinoiden ollessa hyvinkin haastavat.

Jatkoimme sijoituskohteidemme aktiivista kehittämistä. Muutimme myös segmenttien nimet, niin että luovuimme toimialan mukaisista nimistä. Jatkossa segmentit ovat yritysten nimillä. Granon integraatioprosessissa eteni uuden strategian toimeenpanoon ja yhteisten järjestelmien käyttöön. Kotisun aloitti viemärisaneerausten tarjoamisen pääkaupunkiseudulla ja otti näin uuden askeleen kasvustrategiansa toteuttamisessa. Megaklinikka allekirjoitti kaksi sopimusta suun terveydenhuollon toiminnanohjausjärjestelmänsä lisensioimisesta Jyväskylän ja Joensuun kaupunkien kanssa.

 

Odotukset keväälle ovat myönteiset, vaikka taivalla näkyy välillä mustiakin pilviä. Haemme uusia sijoituskohteita, joissa on merkittävää potentiaalia. Nykyisissä sijoituskohteissamme jatkamme aktiivista kehittämistä. Vaikka markkinat ovat monin kohdin haastavat, käynnissä oleva digitaalinen murros luo uusia mahdollisuuksia ja toimintatapoja. Oikeaa asennetta tekemiseen löytyy kaikissa sijoituskohteissamme.

Aurinkoisia kevätpäiviä

Juha Sarsama