Toimitusjohtajan tervehdys: Vuosi 2022 sisälsi onnistumisia ja haasteita

Panostajan tilikausi 2022 sisälsi selkeitä onnistumisia, joista merkittävimpänä oli menestystarinaksi nousseen SokoPro-liiketoiminnan myynti. Toisaalta tilikausi sisälsi myös haasteita, jotka painoivat sijoituskohteiden kannattavuuskehitystä selvästi tavoitteiden alapuolelle. Panostajan toimitusjohtaja Tapio Tommila kertoo, että tällä tilikaudella Panostaja keskittyi etenkin vuoden alussa julkistettuun uuteen strategiaan.

Tilikauden alussa päivitimme strategiaamme, jonka mukaan keskitymme jatkossa sijoituksiin palvelu- ja ohjelmistoaloilla. Tavoitteenamme on rakentaa paras osaamisen keskittymä näiden kohdetoimialojen ympärille. Kiinteäksi osaksi ydintiimiämme on tullut neuvonantajaverkosto, jonka toiminta lähti vauhtiin tänä vuonna. Yhdessä teemme aktiivisesti töitä etenkin uusien sijoituskohteiden kartoittamisessa ja arvonluontisuunnitelmien arvioinnissa.

Kuluneella tilikaudella yrityskauppamarkkina on näyttäytynyt aktiivisena. Hankevirrassa on ollut paljon laadukkaita kohteita toimialoiltamme. Kokonaisuutena näemme nykyisen toimintaympäristön varovaisen positiivisena. Strateginen valintamme toimialakeskittymisestä palvelee meitä hyvin – toimialaosaamisella voimme rakentaa luotettavasti rahoitettavia hankkeita ja vastata kohteidemme kehitystarpeisiin entistäkin paremmin.

Tilikauden viimeinen vuosineljännes oli meille kokonaisuudessaan tuloksellisesti haastava, vaikka Granossa aloimme nähdä hinnoittelutoimenpiteiden positiivisia vaikutuksia ja CoreHW:n vuosineljännes oli erittäin hyvä. Hyvän suunnittelupalveluiden aktiviteetin ja tuloksellisuuden lisäksi CoreHW:ssa jatkettiin investointeja omien tuotteiden kehittämiseen ja kaupallistamiseen, ja sisätilapaikannusratkaisuihin suunnattu tuoteperhe kerää koko ajan enemmän markkinakiinnostusta.

Lähdemme uuteen tilikauteen selvin tavoittein: painotamme kannattavuuden parannustoimenpiteitä kaikissa sijoituskohteissamme ja pyrimme valmistautumaan myös epävarman yleisen taloustilanteen tuomiin mahdollisiin riskeihin. Tavoittelemme myös strategiamme mukaisesti uusien arvonkasvattajien lisäämistä salkkuumme.

Kiitos koko henkilökunnalle ja kaikille sidosryhmillemme kuluneesta vuodesta.
Rauhallista joulua ja onnea uudelle vuodelle!