Toimitusjohtajan tervehdys: Vuosi 2021 oli aktiivinen yrityskauppavuosi

Markkinaympäristö jatkui haastavana vuonna 2021, mutta sijoituskohteiden osalta Panostajassa ollaan nyt menossa oikeaan suuntaan. Panostajan toimitusjohtaja Tapio Tommila kirjoittaa, että tällä tilikaudella Panostaja on edennyt määrätietoisesti sijoitussalkun uudistamiseksi ja kaikissa sijoituskohteissa on edistetty strategiaa kasvun ja arvonluonnin kiihdyttämiseksi.

Päätimme aktiivisen yrityskauppavuoden marraskuun alussa toteutettuun järjestelyyn, jonka myötä Panostajan omistusosuus Carrot Palveluissa laski alle 20 prosenttiin. Samalla luovuimme yhtiön vetovastuusta. Carrotin osalta yhteinen taipaleemme on ollut haastava, ja yhtiö etenee kohti uutta henkilöosakkaiden johdolla. Tilikaudella sijoitussalkkumme uudistaminen on muutoinkin edennyt laajasti myydessämme omistuksemme Helakeskuksesta helmikuussa, Heatmastersista kesäkuussa ja Spectra Yhtiöistä heinäkuussa.

Tilikauden 2021 viimeisellä vuosineljänneksellä etenimme sijoituskohteidemme liiketoiminnassa oikeaan suuntaan kuitenkin edelleen osin haastavana jatkuneessa markkinaympäristössä. Sijoituskohteiden yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi 2 % ja liikevoitto lähes 11 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden ollen 3,0 milj. euroa (2,7 milj. euroa). Vaikka tilikausi oli kokonaisuudessaan sijoituskohteillemme tuloksellisesti haastava, olemme kaikissa kohteissamme edistäneet yhdessä johdon kanssa määrittelemäämme strategiaa kasvun ja arvonluonnin kiihdyttämiseksi.

Painopisteemme suuntautuu uudella tilikaudella entistä vahvemmin ohjelmisto- ja palveluliiketoimintaan sekä sijoitustoiminnassamme että nykyisten sijoituskohteidemme strategioissa. Näen tilikauden viimeisen neljänneksen suorituksen hyvänä ponnistuspohjana sijoituskohteidemme vahvaan etenemiseen alkaneella tilikaudella, sekä jatkaa sijoitussalkkumme uudistamista strategian mukaisesti uusin sijoituksin.

Kiitos koko henkilökunnalle ja kaikille sidosryhmillemme kuluneesta vuodesta. Rauhallista joulua ja onnea uudelle vuodelle!