Toimitusjohtajan tervehdys: Olemme valmiina uuden edessä

Ihmiset ovat pysyneet terveinä ja toiminnot ovat tasaantuneet. Yhteiskunta alkaa pikkuhiljaa avautua ja Panostajassa olemme valmiita tulevaan. Panostajan toimitusjohtaja Tapio Tommila on ollut koronakriisin takia etätöissä, kuten koko Panostajan henkilöstö. Tässä hänen terveisensä kotitoimistolta.

Itselläni ja koko Panostajan tiimillä on takana kahdeksan viikkoa etätöitä. Uuteen arkeen on selvästi jo tottunut, sillä viikot tuntuvat kuluvan vauhdilla. Kevät on samalla edennyt melko pitkälle, tosin tätä kirjoittaessani (11.5.) ulkona sataa taas lunta.

Vaikka koronapandemia on vaikuttanut voimakkaasti toimintaamme, henkilökuntamme Panostajassa ja sijoituskohteissamme on onneksi edelleen säilynyt terveinä. Liiketoimintaan osuneiden vaikutusten osalta näyttää siltä, että pandemian ensimmäisen vaiheen vaikutukset ovat vakiintuneet ja tilanne on ollut jo hetken tasaisempi.

Kaiken kaikkiaan sijoituskohteissamme on onnistuttu hyvin reagoimaan tähän poikkeukselliseen tilanteeseen.

Yhteiskuntamme alkaa nyt asteittain avautua, kun peruskoululaiset palaavat tällä viikolla pulpettiensa ääreen. Rajoitteiden hellittämisen myötä myös näemme, miten asiakaskysyntä rupeaa kehittymään nykytasolta eri toimialoilla. Olemme valmistelleet erilaisia skenaarioita tulevasta kehityksestä ja pyrkineet tunnistamaan mahdollisia pysyviä muutoksia eri toimialoilla.

Mieluisimpana tehtävänä olisi toki aloittaa liiketoimintojen palautumiseen tähtäävien suunnitelmien toteuttaminen, mutta olemme myös valmiita tilanteen pitkittymisen varalle.

Yhdessä me jaksamme tämänkin läpi!