Sijoitusjohtaja Miikka Laine: Sijoittamalla Panostajaan sijoitat PK-yrityksiin

Panostajan uutena sijoitusjohtajana aloittaneella Miikka Laineella on laaja kokemus yrityskaupoista ja PK-yritysten strategisesta kehittämisestä. Uuden työn perustehtävät ja tavoitteet eivät ole siis uusia, mutta Panostajan johtamis- ja strategiatyökalut PK-yritysten kehittämiseen ovat hänen mielestään ainutlaatuisia. Työkalujen avulla Panostaja voi tarjota erilaisen sijoittajakonseptin PK-yrityksille kuin muut sijoittajat. Laine näkee myös Panostajan itsessään kiinnostavana sijoituskohteena.

”Panostaja investoi suomalaisiin PK-sektorin yrityksiin, joten sijoittamalla Panostajaan pääsee käytännössä sijoittamaan PK-yrityksiin. Yleensä PK-yritykset ovat yksityisessä omistuksessa eikä ulkopuolinen sijoittaja pääse niihin käsiksi millään muulla tavalla. Tällä sektorilla on kuitenkin tuhansia erittäin mielenkiintoisia, kasvavia ja kannattavia yrityksiä, ja niiden merkitys Suomen kansantaloudelle on suuri. Panostajaan sijoittamalla voi hajauttaa salkkuaan PK-yrityssektorille”, kannustaa Laine.

Ennen tuloaan Panostajalle Miikka Laine toimi neljä vuotta talousjohtajana ja osakkaana pähkinöiden ja makeisten tukku- ja vähittäiskauppaa ja makeisten valmistamista harjoittavassa Finnsweet Holding Oy:ssä, jossa hän vastasi talouden lisäksi juridiikasta, henkilöstöstä ja hallinnosta sekä osallistui hallitustyöskentelyyn. Työ antoi hänelle todella vahvaa osaamista nimenomaan PK-sektorin yrittäjien ja yritysten kanssa toimimiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen vahvan yrittäjän kanssa.

Laine pitää siitä, että töissä saa olla ”hands-on” eli pääsee käytännöllisesti mukaan moniin tehtäviin. PK-sektorissa Lainetta viehättääkin se, että niissä asiat ovat usein konkreettisempia kuin suurissa yrityksissä.

”Tämä on näköalapaikka, jossa pääsee tutustumaan menestyviin yrityksiin ja yrittäjiin. Tapaa fiksuja ihmisiä ja näkee hienoja tarinoita. Jotta pääsee sijoittamaan näihin menestystarinoihin, pitää oman konseptin ja myyntitaitojen olla kunnossa. Yrityskaupat ja yritysten kehittäminen ovat mielenkiintoinen sekoitus rahoitusosaamista, juridiikkaa, strategiaa ja henkilökemioita”, kuvailee Laine.

Miikka Laine 

Ikä: 43

Koulutus: KTM, OTK

Aikaisemmat työtehtävät: Osakkaana ja talousjohtajana Finnsweet Holding Oy:ssä, sijoitusjohtajana ja osakkaana Profita Management Oy:ssä, johtajana Nokian Oyj:n yrityskauppayksikössä sekä eri tehtävissä investointipankkiliiketoiminnassa (FIM, Pohjola).