Yhtiöissä tapahtuu: Selog ja Tilatukku yhteen

Sisäkattorakentajien materiaalitoimittaja Selog osti lokakuun lopussa kilpailijansa Tilatukku Oy:n. Yrityskauppa on Selogin markkina-asemaa ajatellen strategisesti merkittävä.  

Yrityskauppa toteutettiin osakevaihdolla. Tilatukusta tuli Selogin täysin omistama tytäryhtiö. Tilatukun henkilöosakkaat merkitsivät 40 prosenttia Selogin osakkeista. Konserniin kuuluu jatkossa Selog Group Oy sekä sen kokonaan omistamat tytäryhtiöt Selog Oy ja Tilatukku Oy. Selog-konserni toimii jatkossa Tilatukku-nimellä.

Tilatukku on perustettu heinäkuussa 2018. Yhtiön liikevaihto oli syyskuun loppuun mennessä tänä vuonna noin 4 miljoonaa euroa. Yhtiön liiketulos on lievästi positiivinen. 

Järjestelyn myötä toimialan kilpailutilanne helpottaa jonkin verran, luonnehtii Panostajan sijoitusjohtaja Miikka Laine

Uutena toimitusjohtajana on aloittanut merkonomi Tomi Pirinen. Hän on Tilatukun toinen perustajaosakas. Pirinen on aiemmin toiminut alakattojen asennusyrittäjänä. 

Pirinen näkee sisäkattomarkkinan tulevaisuuden ainakin lähivuosina valoisana.  

– Vaikka rakentamisen laskusta puhutaan paljon, näen itse, että rakentaminen pikemminkin muuttaa muotoaan. Asuntorakentaminen voi laskea jonkin verran, mutta julkinen rakentaminen on ainakin tarjouskantojemme perusteella nousussa. Kunnat ja kaupungit rakentavat ja saneeraavat tällä hetkellä kiinteistöjään, kuten kouluja ja päiväkoteja. Nämä kohteet ovat juuri niitä, missä sisäkatot nousevat vahvasti esille, Pirinen sanoo.  

Tästä suuntauksesta Pirinen aikoo ammentaa vauhtia ja vipinää sekä uusia ideoita Selogin (siis tuleva Tilatukku) organisaatioon ja myyntiin. 

– Tarkoitus on keskittyä yhdistyneessä uudessa Tilatukussa ennen kaikkea palvelun kehittämiseen ruohonjuuritasolta alkaen, Pirinen lupaa.  

Toimitusjohtaja linjaa alun suurimmaksi muutokseksi logistiikan kehittämisen Vanhan Tilatukun express-toimitukset tulevat nyt laajemmin käyttöön. Yhdistymisen myötä henkilöstöä ja kalustoa on nyt enemmän suunnitelman toteuttamiseen. Aikaisemmin palvelu on toiminut vain pääkaupunkiseudulla. Nyt se on tarkoitus laajentaa myös Tampereelle.   

Pirinen lupaa keskittyä yhdistyneessä Tilatukussa tuotevalikoimaan 

– Sitä laajentamalla helpotamme nykyisten asiakkaittemme elämää. Varasto ja myyntityöskentelyä tarkastelemme uudelleen sitä kautta, että palvelu on asiakaslähtöisempää. Tavoitteemme on päästä eroon varastoajattelusta ja muokata tekemistä, ulkoasua ja palvelua enemmän myymälämäiseksi.