Q3: Yrityskauppojen ja uudistumisen aikaa

Kesä oli Panostajalle vilkasta yrityskauppojen ja uudistumisen aikaa. Kesäkuun alussa Heatmasters myytiin suomalaiselle sijoitusryhmälle ja heinäkuussa osakkuusyhtiö Spectra Yhtiöt Oy:n omistus siirtyi Lassila & Tikanoja Oyj:lle.

– Olimme kulkeneet pitkän yhteisen taipaleen molempien yhtiöiden kanssa. Nyt oli oikea hetki luopua omistuksestamme ja lähettää yhtiöt uusien omistajien myötä seuraavaan kehitysvaiheeseen. Toteutetut irtaantumiset tukevat myös aktiivista portfoliomme kehittämistavoitetta, Panostajan toimitusjohtaja Tapio Tommila sanoo.

Liikevaihto kasvoi kahdessa viidestä sijoituskohteesta. Kokonaisuutena konsernin liikevaihto kasvoi kolme prosenttia Granon ja Hyggan toimiessa vetureina. Granon liikevaihto kasvoi kahdeksan prosenttia etenkin katsauskauden alun vahvan kysynnän ja rakentamisen toimialan vahvan kesän ansiosta. Hyggan liikevaihdon kasvu muodostui Helsingin kaupungin ostopalvelutoiminnasta.

Katsauskaudella liikevaihdon lasku jatkui Carrotissa ja CoreHW:ssa. Myös Oscar Softwaren liikevaihdon kehitys jäi tavoiteltua alhaisemmaksi. Liikevoitto parani yhdessä viidestä sijoituskohteesta, mutta koko konsernin liikevoitto laski vertailukaudesta.

Lue koko liiketoimintakatsaus täältä