Q2: Kehityshankkeet etenivät ja jatkoimme kannattavuuden parantamista 

Panostajan toinen vuosineljännes koostui edelleen kannattavuuden parantamiseen tähtäävistä toimenpiteistä – ja kannattavuus parantuikin vertailukaudesta. Vaikka saimme alkuvuoden aikana edistettyä kehityshankkeita laajasti kohdeyhtiöissämme, on asiakkaiden investointipäätöksissä edelleen viivästyksiä. Tämä näkyy osassa kohdeyhtiöitämme odotettua heikompana taloudellisena kehityksenä.

Q2:lla liikevaihto kasvoi kahdessa neljästä sijoituskohteestamme ja liikevoitto parantui kolmessa neljästä sijoituskohteestamme. Koko Panostaja-konsernin liikevaihto laski 4 % ja oli 33,7 miljoonaa euroa. Suurimmat muutokset näkyivät Granossa, jonka liikevaihto laski 5 % vertailukaudesta. Granon muutosneuvottelut päättyivät maaliskuussa. Suunnitelluilla rakenne- ja organisaatiomuutoksilla ja muilla säästötoimilla saavutetaan kuitenkin arviolta noin 4,5 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt.

Tilikauden aikana yrityskauppamarkkinoilla aktiviteettitaso on noussut rauhallisemman ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen.

–   Omistusjärjestelyjen ja kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen tarve pk-yrityksissä on säilynyt, mutta esimerkiksi viiveellä talousnäkymien muutosta seuraavat myyjien korkeat hintaodotukset tekevät toimintaympäristöstä haastavan yritysostoille. Jatkamme edelleen uusien sijoituskohteiden kartoittamista, ja myös irtaantumisten mahdollisuuksia arvioidaan osana sijoituskohteiden omistajastrategioita, sanoo Panostajan toimitusjohtaja Tapio Tommila.

Lue lisää ja katso Q2-video täältä