Pinnalla nyt: Panostaja myy KotiSun Groupin Capmanin hallinnoimalle rahastolle

Panostaja on yhdessä muiden KotiSun Groupin omistajien kanssa allekirjoittanut sopimuksen koko KotiSun Group Oy:n osakekannan myynnistä CapManin hallinnoimalle CapMan Buyout X -rahastolle. Kaupassa CapManista tulee KotiSun Groupin pääomistaja yhdessä Suomen Teollisuussijoitus Oy:n ja työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa. KotiSun Groupin johto jatkaa 30 prosentin omistusosuudella yhtiön vähemmistöomistajana. Panostaja-konserni tulee kirjaamaan kaupan toteuttamisen jälkeen arviolta noin 33 miljoonan euron myyntivoiton ennen veroja.

”Olemme erittäin tyytyväisiä sijoitukseemme KotiSuniin. Vuonna 2014 laadimme yhdessä yhtiön johdon kanssa kunnianhimoisen strategian, jota lähdimme toteuttamaan määrätietoisesti. Nyt olemme yhdessä päässeet tavoitteisiimme ja on oikea aika luopua omistuksestamme. Haluan kiittää koko KotiSunin henkilöstöä erinomaisesta työstä ja opettavaisesta yhteisestä matkastamme”, sanoo Panostajan toimitusjohtaja Juha Sarsama.

KotiSun Group on ollut Panostajan omistuksessa vuodesta 2014 lähtien. Panostajan omistusaikana yhtiön toimintaa on laajennettu voimakkaasti uusiin palveluihin sekä uusille maantieteellisille alueille. Viimeisimpänä laajennuksena on vuonna 2017 aloitettu Ruotsin liiketoiminta. Panostajan omistusaikana yhtiön liikevaihto ja liikevoitto ovat kolminkertaistuneet ja omistaja-arvon kehitys on ollut erinomaista.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisen hyväksyntää ja kaupan osapuolet olettavat, että kauppa saadaan vietyä päätökseen 31.1.2018 mennessä. Lue lisää tiedotteesta.