Pinnalla nyt: Opiskelijayhteistyö jatkuu taas

Panostaja toteutti viime vuoden puolella projektin, jossa Tampereen yliopiston strategisen johtamisen opiskelijat sparrasivat muutamien sijoituskohteiden hallituksia digitalisoitumiseen liittyvissä asioissa. Keskusteluissa nousivat esille esimerkiksi digitaalisten työkalujen hyödyntäminen, mobiiliratkaisut, big data, analytiikka ja internet of things.

Opiskelijayhteistyön anti koettiin niin hedelmälliseksi, että projekti päätettiin käynnistää uudelleen syyskuun alussa. Mukana ovat Panostajan omistusyhtiöistä viime vuoden tyyliin Grano ja Megaklinikka sekä uutena Heatmasters ja osakkuusyhtiö Spectra.

”Konsepti on pääosin sama, mutta tänä vuonna painotamme aiempaa enemmän strukturoitua lähestymistapaa ja avointa dialogia. Järjestämme esimerkiksi yhteisen keskustelevan päätöstilaisuuden”, Panostajan kehitysjohtaja Minna Telanne kertoo.

Telanteen mukaan tulosten aikaansaaminen vaatii sen, että hyväksi havaittua toimintaa jatketaan ja kehitetään eteenpäin.

”Opiskelijoilla oli viime vuonna todella tuoreita ja kiinnostavia näkökulmia liiketoiminnan uudistamiseen, joten haluamme kuulla niitä lisää. He ovat tulevaisuuden työntekijöitä ja ymmärtävät, miten digitalisaation avulla kannattaa kehittää toimintaa. Pidimme erityisesti siitä, kuinka rohkeasti opiskelijat haastoivat vanhempia tekijöitä.”