Pinnalla nyt: Granon yt-neuvottelut alkoivat

Granon syksy on työntäyteinen ja vaativa. Kolmas vuosineljännes toi mukanaan tarpeen tarkastella kaikkea tekemistä entistä tarkemmin. Grano Groupin hallituksen puheenjohtajan paikalta toimitusjohtajaksi lyhyeksi aikaa astunut Juha Sarsama joutuikin ensitöikseen käynnistämään yhtiössä yhteistoimintaneuvottelut.

– Eivät tällaiset muutostarpeet ole koskaan mukavia, mutta niiden välttämättömyys on selvää, Sarsama sanoo.

– Suomen talous on todennäköisesti hiljentymässä. Tämä alkoi näkyä toimintakentässämme kesällä. Markkinajohtajana meitä haastetaan koko ajan, ja siksi Granonkin on parannettava omaa toimintaansa ja tehokkuutta entisestään. Tiedämme kyllä tarkkaan, miltä osin emme onnistuneet asetetuissa tavoitteissa.

Alustavan arvion mukaan suunnitellut uudelleenjärjestelyt koskevat kaikkia yhtiön toimintoja ja osaa emoyhtiö Grano Groupin toimintoja. Neuvottelut saattavat johtaa enimmillään 140 henkilön lomauttamiseen, osa-aikaistamiseen tai irtisanomiseen. Neuvottelujen kohteena ovat myös työtehtävien muutokset.

Mikäli uudelleenjärjestelyihin turvaudutaan, ne toteutuvat tammikuun loppuun mennessä.

Panostajan tuoreen liiketoimintakatsauksen perusteella kysyntätilanne oli alkukesästä kautta linjan selvästi odotuksia hiljaisempaa ja heikkeni erityisesti kesäkuussa. Samaan aikaan Grano on onnistunut uusasiakashankinnassa ja näyttänyt näin, että huolimatta talouden keikahteluista Granon palvelukyky on pysynyt markkinajohtajalle kuuluvalla tasolla.

– Grano on matkalla johtavaksi ja kilpailukykyisimmäksi toimijaksi omilla markkina-alueillaan ja nimenomaan yhdessä asiakkaittensa kanssa, Sarsama korostaa.

Grano Groupin toimitusjohtaja Pekka Mettälä ottaa pestinsä vastaan 18. syyskuuta. Aiempi toimitusjohtaja Mikko Moilanen siirtyi sovitusti jo aiemmin uusiin tehtäviin.