Pinnalla nyt: Granolta yrityskauppoja toisensa jälkeen

Panostajan omistusyhtiö Granon kesä on ollut yrityskauppojen täyteinen. Viimeisimpänä Grano sai huomiota painopalveluita tarjoavan Lönnberg Painot Oy:n oston myötä. Tätä ennen Grano osti lyhyen ajan sisällä myös Brand Factory Finland Oy:n liiketoiminnan, Kuopion Neon 2 Oy:n sekä Finepress Oy:n.

Lönnbergin oston taustalla on Granon halu vahvistaa asemaansa sisällöntuottamisen markkinoilla. Brand Factory Finland tukee erityisesti Granon tavoitetta kasvaa brändinrakentamisen markkinajohtajaksi. Kuopion Neon 2:n osto vahvistaa Granon myymälän ja kaupan markkinointiratkaisuiden palvelutarjontaa, ja Finepressin oston myötä Grano kasvattaa markkinaosuuttaan Länsi-Suomessa. Yrityskauppojen jälkeen Granon henkilöstön määrä kasvoi yli tuhanteen.

”Grano on Panostajan sijoituskohteista suurin, ja yrityskaupat ovat yhtiön strategian mukaisia kasvuaskelia. Yrityskaupat antavat Granolle huomattavasti lisää resursseja ja osaamista palveluiden kehittämiseen ja tuotantoon”, Panostajan toimitusjohtaja Juha Sarsama toteaa.

”Viimeistään kesän yrityskauppojen myötä Granosta tuli sisältöbisneksen vaikuttava peluri. Olemme alan suurin toimija Pohjoismaissa, ja Euroopan tasolla suurimpia. Tämä on myös vastaisku ulkomaista kilpailua vastaan: nyt meillä on kapasiteettia ja tehokkuutta todella isoihin hankkeisiin”, Granon toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen sanoo.