Nimityksiä: Tessa Koivunen johtaa Carrotia intohimolla ja uuden sukupolven näkemyksellisyydellä

Carrotin toimitusjohtajaksi on syyskuun alusta nimitetty Tessa Koivunen. Yritys on hänelle jo tuttu, sillä Tessa on hoitanut vt. toimitusjohtajuutta maaliskuusta lähtien ja ollut yrityksen kehitysjohtaja ja johtoryhmän jäsen vuodesta 2017.

Tessa tunnustaa olevansa vahvasti Can Do -henkinen ihminen.

– Olen aina ollut hyvin nälkäinen oppimaan. Etsin jatkuvasti uusia asioita ja teknologioita, joilla omaa kompetenssia voi laajentaa. Olen hyvin halukas haastamaan itseäni. Tämä heijastuu omasta urakehityksestäkin vahvana määrätietoisuutena, minkä ansiosta olen päässyt urallanikin reippaasti eteenpäin hyvin nuorena.

Oman urakehityksensä vauhtiin Tessa havahtui johtavaa liikkeenjohdon Executive MBA -ohjelmaa suorittaessaan.

– Toimitusjohtajien yleistä urakehitystä tarkastellessa kävi nimittäin ilmi, että olen itse asiassa kymmenen vuotta edellä tyypillisestä toimitusjohtajaprofiilista.

Oma persoonana kasvu alkoi 13-vuotiaana, kun tuolloin vielä ATK:na tunnettu maailma vei Tessan mukanaan ja hän ohjelmoi ensimmäisen pelinsä. Nyt takana on jo 15 vuotta kokemusta teknologiakonsultoinnista ja liiketoiminnan johto- ja kehittämistehtävissä, muun muassa IBM:llä ja Solitassa.

Globaalissa ympäristössä työskentely on auttanut hahmottamaan liiketoiminnan suuntaan vaikuttavat keskeiset tekijät selkeästi. Hän nimeää omaan johtamiseensa vaikuttavista tekijöistä tärkeimmiksi ihmiset, yrityksen kulttuurin ja vastuullisuuden sekä kyvyn kehittyä ja muuttua.

– Uskon vahvasti, että ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara. Ihmisten avulla tehdään yritysten kasvu.

Carrotin Tessa näkee luonnollisena osana työelämän ja työn rakenteiden muutosta. Henkilöstöpalvelut, rekrytointien ulkoistaminen ja projektiluontoinen työ ovat jo nykyaikaa. Samalla työn merkityksellisyyden korostuminen on noussut voimakkaasti.

– Henkilöstöpalveluna Carrot on asiakkaan kumppani. Olemme jo asettaneet työntekijän ja työnhakijan toimintamme keskiöön. Haluamme palvella asiakkaitamme jatkuvasti paremmin, mikä puolestaan tarkoittaa oman toimintamme kehittämistä. Mobiliteetti ja digitaalisuus ovat luonnollisesti osa kehitystä. Olemmekin jo julkaisseet oman mobiilisovelluksen.

Viimevuodet ovat olleet Carrotissa muutoksen vuosia, yhtiö on muuttunut. Samalla maailmasta on tullut hyvin kärsimätön. Muutos on kiivas ja vanhat rakenteet yksinkertaisesti jäävät jalkoihin. Alustatalous ja 24/7 -tavoitettavuus mobiiliyhteyksineen on jo oletus kaikessa tekemisessä.

– Otamme nykyaikaisille keinoilla sitä seuraavaa loikkaa ja vahvistamme kasvua. Rakennamme kasvua kannattavasti ja arvojemme noudattaminen kaikessa tekemisessämme on meille erityisen tärkeää, Tessa linjaa Carrotin tilaa.

– Muutoksen johtaminen ja sen tekeminen vaatii kärsivällisyyttä. Kyseessä on matka. Se on tärkeää ymmärtää. Yksityisessä elämässäni tunnistan kuluttajana asettamani vaatimukset siitä, että palvelun pitäisi hoitua digitaalisesti ja sujuvasti ilman, että joudun omia menojani aikatauluttamaan esimerkiksi pankkiasioinnin takia uudelleen. Olen sukupolvea, jolle kännykkä on kasvanut käteen kiinni.

Ympäristö ja kulttuuri, johon on kasvanut, on luonnollisesti itsestään selvä tapa elää, osa maailman muutosta. Tessa sanoo tekevänsä mielellään paljon töitä, se on osa hänen persoonaansa. Stressinsietokykykin on hyvä ja ”korkeat energialevellit” auttavat toimitusjohtajan työssä. Vastapainona ovat treenaaminen, erityisesti korkeasykkeiset HIIT-treenit ovat mieleen.

– Harrastuksen ja huvin vuoksi suoritin muutamia vuosia sitten personal trainerin tutkinnon. Olen kiinnostunut hyvinvoinnista, harrastan mindfulnessia ja minulla on koira, jonka kanssa lataudun metsälenkeillä. Aika perheen kanssa on minulle tärkeää ja hyvää vastapainoa työlle.

Oma osansa omasta hyvinvoinnista on myös ajatus takaisin antamisesta.

– Mielestäni yritysten ja yritysjohtajien vastuullisuutta on sekin, että miettii, mitä voi antaa myös takaisin niin yhteiskunnallisesti kuin toimimalla yrityksenä vastuullisesti. Meillä kuitenkin on paljon mahdollisuuksia vaikuttaa ja jakaa omasta osaamisesta. Itse pyrin antamaan omasta ajastani aina, kun se on mahdollista.

Tessa laskeekin harrastuksekseen toiminnan erilaisissa yhteisöissä ja organisaatioissa. CV:stä löytyvät merkinnät NextGen Projectissa, Henkilöstöpalveluyritysten liiton hallituksen asiantuntijajäsenyys, Te-Digi eli Työmarkkinatorin yhteistyöryhmän hallituksen ja Millennial Boardin jäsenyys. Tessa on myös mentoroinut ja auttanut aloittavia yrityksiä.

– Isoja asioita muuttuu ympärillä koko ajan. Suomi on kuitenkin osa maailmaa, emme me voi enää ajatella suljetusti vain omaa maata. Viimeaikaisissa tutkimuksissa muutos näkyy myös siinä, että vastavalmistuneet nimeävät ykköstoiveekseen työn esimerkiksi Googlella. Suomalaiset TOP-yritykset eivät välttämättä ole enää kärkilistalla ja siinä on meille tekemistä, miten pidämme osaamisen Suomessa. Lisäksi oman haasteensa tuovat erilaiset kohtaanto-ongelmat. Niiden ratkaiseminen on tulevaisuudessa tärkeää.

– Asetelma on mielenkiintoinen. Yritämme parhaamme mukaan olla mukana työelämän muutoksessa ja rakentamassa hyvää työelämää. Sen puolesta liputamme Carrotissa, Tessa linjaa johtamansa yrityksen tulevaisuutta.