Lasse Mannola luotsaamaan Takomaa

Mekaanisen voimansiirron kansainvälinen asiantuntija Takoma Oyj on saanut uuden toimitusjohtajan. DI Lasse Mannola ottaa vetovastuun konepajayhtiöstä 2. maaliskuuta alkaen.

– 2015 merkitsee uutta alkua paitsi itselleni, myös Takomalle. Yritys on käynyt läpi melkoisia muutoksia ja myllerryksiä viime vuosien aikana. Nyt keskitytään olennaiseen ja kehitetään sitä mitä osaamme parhaiten, Mannola kertoo.

Toimintaympäristön haasteista Mannola nostaa erityisesti esille yleisen taloustilanteen.

– Öljyn hinnan kehitys vaikuttaa vähintäänkin välillisesti asiakkaidemme toimintaan. Yleismaailmalliset haasteet ovat kuitenkin yhteiset. Yhdessä ne myös voitetaan, Mannola toteaa.

Millä tavalla Mannola tulee Takomassa näkymään?

– Kuuntelen, osallistutan ja tuen tarvittaessa. Innostan työtovereitani ylittämään itsensä, erityisesti omalla esimerkilläni. Asetan toisaalta vaativiakin tavoitteita, myös – ja ennen kaikkea – itselleni. Niiden saavuttamisen suhteen olen tinkimätön. Mutta me pystymme siihen. Koskaan ei pidä luovuttaa, Mannola summaa.

Mannolalla on useiden vuosien kokemus johtotehtävistä niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ennen Takomaa Mannola on toiminut toimitusjohtajana Vexve- ja Polarmatic-yhtiöissä sekä GS-Hydro-konsernissa. Lisäksi hän on toiminut erilaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä muun muassa Metso Valmetilla ja Andritzilla.

Lasse Mannola

Uusi toimitusjohtaja Lasse Mannola aikoo olla esimerkillinen johtaja.