Kvartaali Q1 2020 lukuina: CoreHW vahvassa kasvussa

Kokonaisuudessaan Panostajan tilikauden ensimmäinen neljännes oli kaksijakoinen. Liikevaihto kasvoi neljässä ja liikevoitto viidessä kahdeksasta sijoituskohteessa. Vahvoja olivat CoreHW, Heatmasters ja Tilatukku.

Panostajan sijoituskohteiden yhteenlaskettu liikevaihto laski tarkastelukaudella 4 prosenttia vertailukaudesta. Liikevaihto oli 45,0 miljoonaa euroa, kun se oli vertailukaudella 46,7 miljoonaa.

Katsauskauden liiketappio oli 0,5 miljoonaa euroa, missä oli laskua 0,7 miljoonaa euroa vertailukaudesta. Vertailukauden lukuun sisältyy Ecosir Groupin tuoma liikevoitto 1,6 miljoonaa euroa.

CoreHW nosti liikevaihtonsa katsauskaudella 2,4 miljoonaan euroon, mikä tarkoittaa 1,4 miljoonan euron kasvua vertailukaudesta. Voimakkaasti kasvaneen liikevaihdon myötä myös neljänneksen liikevoitto nousi 0,5 miljoonaan euroon, kun se oli vertailukaudella miinuksella 0,3 miljoonaa euroa.

Granon ja Carrotin kehitys oli odotuksia heikompaa. Granossa viime tilikaudella päätetyt kehittämistoimet ovat edenneet suunnitellusti ja osaltaan tukeneet tulokset tekemistä.

Lue 2020 Q1-katsaus kokonaisuudessaan täältä