Kevät tietää kiirettä Heatmastersissa

Heatmastersin vuosi on lähtenyt käyntiin vahvasti. Liikevoitto oli huhtikuun lopussa odotettua huomattavasti parempi. Parasta aikaa yhtiössä on täysi höyry päällä, kun esimerkiksi vuodella siirtyneet huoltoseisokit työllistävät lämpövelhoja.

Toimitusjohtaja Ilkka Mujunen ynnää koronavuoden saldoa: uusien markkina-alueiden avausten lisäksi tarjouspyyntömäärät ja yhteydenotot ovat lisääntyneet merkittävästi. Kehitys on seurausta Heatmastersin verkkoilmeen uusimisesta, hakutoimintojen optimoinnista ja some-markkinoinnin tehostamisesta. Koronan myötä edellisenä vuonna syntynyt investointivelka on myös lähtenyt purkautumaan.

Loppukevään aikana laiteliiketoiminta käy kierroksilla. Yhtiö on tehnyt merkittäviä laitetoimituksia Saloon, Saudi-Arabiaan ja uutena kohteena Kreikkaan.

– Haluamme kasvaa merkittäväksi kansainväliseksi toimijaksi. Nyt on nähty, että runsas huomio sosiaalisessa mediassa on poikinut paljon uutta, Mujunen mainitsee.

Kotimaan työllistävimmät kohteet ovat parhaillaan menossa oleva öljynjalostamon suurseisokki ja ydinvoimalan vuosihuolto. Jalostamon seisokin piti toteutua jo viime keväänä, mutta korona siirsi massiivista operaatiota vuodella. Viime aikojen kansainvälisistä projekteista voidaan mainita Montes del Platan sellutehtaan huoltoseisokki Uruguayssa.

Viime vuoden laiteliiketoiminnan hiljaiselon aikana yhtiössä on keskitytty henkilöstön hyvinvointiin. Heatmasters on tukenut etätyöskentelyä jakamalla koteihin työvälineitä ja huolehtimalla ergonomiasta niin kodeissa kuin tehtaillakin. Toimitusjohtajan neljännesvuosipalavereista on siirrytty koko henkilöstön kattavaan kuukausittaiseen yhteisten asioiden käsittelyyn.

– Vaikka ajat eivät ole normaalit, olemme tehneet kaikkemme, jotta työ sujuu normaalisti. Uskomme tehtyjen satsausten myös heijastavan tulevaan tekemiseen, Mujunen sanoo.