Joululahja nuorten hyvinvointiin

Panostajan henkilökunta on päättänyt lahjoittaa tämän vuoden joulukorttivarat nuorten ehkäisevää päihdetyötä tekevälle Raide ry:lle.

Raide ry on vuonna 2003 perustettu valtakunnallisesti toimiva nuorten ehkäisevää päihdetyötä tekevä yhdistys. Toiminnan lähtökohtana on vahvistaa nuorten omaa ajattelua ja vastuun ottamista omista valinnoista hyvinvoinnin edistämiseksi.

Yhdistyksen tavoitteena on tavata vuosittain noin 20 000 nuorta. Pääasiallinen kohderyhmä on 5.-9. -luokkalaiset. Raide vierailee myös jonkin verran lukioissa ja ammattikouluissa.

Keskeisin toimintamuoto on Päihdeparkki, jonka ideaan voit tutustua täältä.

Vanhempainiltavierailujen yksi kiinnostavimmista aiheista on tällä hetkellä kannabis. Vanhemmat ovat nuorten hyvinvoinnin kannalta ne läheisimmät ihmiset, joten Raide haluaa olla myös heidän tukenaan.

Ehkäisevä päihdetyö on lakisääteistä toimintaa. Valtion ja kuntien velvollisuutena on luoda työlle riittävät perusteet. Resurssit ovat kuitenkin useissa kunnissa lähes olemattomat, joten kolmannen sektorin toimijoita tarvitaan tässä työssä. Raide ry:llä on Opetusministeriön myöntämä nuorisotyötä tekevän järjestön status. Toiminnan rahoittavat pääosin suomalaiset yritykset ja yhteisöt.

Panostajan Tontut toivottavat läheistä ja lämmintä joulua!