Ajankohtaista: Hygga mukana raskaan sarjan kehittäjien joukossa

Hygga rysäyttää kerralla pienestä keskisuureksi toimijaksi. Tähän vaikuttaa kaksi merkittävää sopimusta: Marraskuun alusta käynnistynyt Helsingin kaupungin suun terveydenhuollon ostopalvelujen toteuttaminen ja rooli mittavassa Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin vetämässä Aster-hankkeessa.

– Tämä on meille ehdottomasti läpimurto, varatoimitusjohtaja Atte Niittylä sanoo.

Aster on itseasiassa neljän sairaanhoitopiirin yhteinen hanke, joka yhdistää perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalitoimen tietojärjestelmät. Hankkeesta vastaa Cerner Ireland Limited, joka on valikoinut yhteistyökumppaneikseen IBM:n ja Hyggan. Cerner keskittyy sairaala- ja terveydenhuoltojärjestelmään, IBM sosiaalihuollon järjestelmään ja Hygga suun terveydenhuollon järjestelmään.

Asterin kehitystyö kestää vuoteen 2023, jonka jälkeen Aster on tarkoitus käynnistää vuosien 2023-2025 aikana paitsi Keski-Suomessa myös Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä sekä Vaasan sairaanhoitopiirissä. Valmis järjestelmä palvelee yli 700 000 kansalaista ja on tällä hetkellä suurin sote-uudistuksen ICT-järjestelmähanke.

– Hyggalla on tarjota Asteriin niin suun terveydenhuollon potilastietojärjestelmä kuin perusterveydenhuollon tarpeisiin laajennettava toiminnanohjausjärjestelmä Hygga Flow, ja tämä yhdistelmä on täysin ainutlaatuinen integroitu kokonaisuus. Alla on myös pitkä yhteistyö Jyväskylän kaupungin kanssa, mitä pääsemme nyt syventämään tuomalla osaamisemme myös potilastietojärjestelmien kehittämisestä.

Hyggan 10-vuotista taivalta juhlistaa sopivasti myös marraskuun alusta käynnistynyt yhteistyö Helsingin kaupungin kanssa. Suun terveydenhuollon ostopalvelujen tuottaminen räjäytti Hyggan oman klinikan kävijämäärät kerralla jopa nelinkertaiseksi, 1200 kävijään viikossa.

Palvelutarpeeseen vastaaminen vaatii Kampin klinikan laajentamista. Loppuvuoden aikana kiinteistöön rakennetaan kolme hoitohuonetta lisää. Uusia työntekijöitä Hygga on rekrytoinut noin 35, jotta Helsingin kaupungin ostamat 660 viikkotuntia on toteutettavissa.

– Periaatteessa jo tämä nostaa klinikan liikevaihdon kolminkertaiseksi nykyisestä, elokuussa Hyggan liiketoimintajohtajana aloittanut Jon Ahllund laskee.

Kaiken kaikkiaan nyt toteutuvat sopimukset antavat Hyggan liiketoiminnalle vahvan pohjan ja uskottavan aseman terveydenhuollon markkinassa. Atte Niittylä uskoo Hyggan palvelu- ja klinikkaliiketoiminnan tulevaisuuteen.

– Toiminnan kehittämisen näkökulmasta molemmat sopimukset ovat vaativia. Ne kysyvät meiltä osaamista ja keskittymistä, uusien niin kliinikoiden kuin sovelluskehittäjien palkkaamista ja omien toimintojen tukemista. Meillä on nyt hyvä ja vakaa pohja sekä sen myötä suunta, mihin kehittyä ja rakentaa seuraavaa hyppyä, hän miettii.