Heatmasters suomalaiselle sijoittajaryhmälle

Panostaja luopuu lämpökäsittely-segmentistään. Yhtiö on myynyt koko Heatmasters Oy:n ja Heatmasters Poland SP. Z O.O:n osakekannan Jali Prihtille ja tämän kokoamalle sijoittajaryhmälle.

Heatmasters on ollut Panostajan omistuksessa vuodesta 2007 lähtien.

Velaton kokonaiskauppahinta on 1,4 miljoonaa euroa. Panostaja-konserni kirjaa kaupan toteuttamisen jälkeen verovaikutukset huomioiden arviolta 0,5 miljoonan euron myyntivoiton.

– Heatmastersin johdon kanssa tehdyt kehityshankkeet ovat viime vuosina rakentaneet yhtiölle valmiuksia toimia entistä vahvempana toimijana markkinassa. Nyt onkin luonteva hetki luopua omistuksestamme ja lähettää yhtiö uuden omistajan myötä seuraavaan kehitysvaiheeseen, sanoo Panostajan toimitusjohtaja Tapio Tommila.

Yhtiö jatkaa itsenäisenä yrityksenä. Toimitusjohtajana ja osakkaana jatkaa nykyinen toimitusjohtaja Ilkka Mujunen.

– Heatmasters on jalostunut lämpökäsittelyalan laadukkaimmaksi ja joustavimmaksi toimijaksi Panostajan omistusaikana. Jali Prihti ja hänen kokoamansa sijoittajaryhmä puolestaan on erinomainen ja pitkäjänteinen omistaja jatkamaan yhtiön kehittämistä ja kansainvälistämistä kanssamme tästä eteenpäin, kertoo Mujunen.

Heatmasters poistuu yrityskaupan toteuttamisen jälkeen kokonaisuudessaan Panostaja-konsernin tilikauden ja vertailukauden jatkuvien liiketoimintojen tuloksesta.

Panostaja-konsernin tilikauden 2020 vertailukelpoinen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto ja liikevoitto ilman Heatmastersia oli 147,5 milj. euroa ja 0,1 milj. euroa.

Panostaja käynnisti Heatmastersin exit-projekti Ritarin viime syksynä. Tarjouksia yrityksestä on tehty useampia. Projektista vastuussa ollut Panostajan sijoitusjohtaja Miikka Laine on tyytyväinen lopputulokseen.

– Olemme saaneet viimeisen puolentoista vuoden aikana käännettyä yhtiön kannattavuuden nousuun ja nyt löysimme ritareille mielestäni hyvän kodin. Uudet omistajat ovat kotimaisia teollisuusmiehiä. Kiitos Heatmastersin toimitusjohtaja Ilkka Mujuselle ja talousjohtaja Arto Viskarille hyvästä ja sitoutuneesta yhteistyöstä, samoin kiitän koko Heatmastersin henkilökuntaa, Miikka Laine sanoo.