Pinnalla nyt: Grano sparraa tulevia pakkaussuunnittelijoita 

Pack-Age-pakkaussuunnittelukurssin suunnittelema, Aalto University Executive Educationin (Aalto EE) tilaama ja Granon toteuttama Pikku Pomelo -lahjapakkaus pääsi mukaan tämän vuoden Gmund Award -kilpailuun Saksaan. 

180-vuotiaan paperinvalmistaja Gmundin kilpailuun pyrki 360 tuotetta 22 maasta. Kuuden hengen asiantuntijaraati nimesi 30 ehdokasta kuuteen kategoriaan. Kategorioiden parhaat palkittiin lokakuussa. 

Package-sarjan voitto meni tällä kertaa Kiinaan, mutta Aalto Yliopiston Pack-Age-kurssin, Aalto EE:n ja Granon yhteistyö poiki nyt ensimmäisen ehdokkuuden kilpailuun, mikä sekin on huomattava saavutus. 

 – Rakennesuunnittelulla on kaiken kaikkiaan iso merkitys pakkaussuunnittelussa, Granon avainasiakaspäällikkö Saila Jääskeläinen kuvaa.   

Gmund Award –sertifikaatissa Granoa kiitettiin erityisesti työn suunnittelusta ja painamisesta. Juuri niistä asioista, joista Granon kuuluukin olla erityinen, iloitsee Jääskeläinen.  

Gmund Award kilpailuun lähetetty Pikku Pomelo -lahjapakkaus on toteutettu laadukkaasta paperista ja sen tavoitteena oli alusta lähtien olla ylellinen ja kaikin puolin kaunis lahjapakkaus, joka toimisi myös esillepanon kannalta huomion herättäjänä.  

Monimuotoisia tuotteita tehtäessä Grano toteuttaa asiakkailleen painamattomia malleja oikeista materiaaleista ja oikeaan kokoon. Näin päästään suoraan toteamaan, miltä tuote tuntuu käteen, onko sen mittasuhteet oikeat ja kestääkö tuote sille suunniteltua käyttöä. Ilman rakennesuunnittelua on lähes mahdoton päästä onnistuneeseen lopputulokseen. 

 Lue Granon, Aalto-yliopiston ja Aalto EE:n yhteistyöstä tarkemmin täältä.