Grano investoi laajaan tehtaaseen Suomessa: ”Haluamme iskeä Kiina-ilmiötä vastaan”

Panostajan sijoituskohde, painetun ja digitaalisen markkinoinnin palveluyritys Grano avaa Vantaalle modernin tehtaan, jossa valmistetaan laajasti monipuolisia painotuotteita. 15 000 neliömetrin kokoiseen tehtaaseen keskitetään muun muassa pakkaus- ja etikettituotanto, offset- ja digipainaminen, suurkuvatuotanto, pakkaus- ja rakennesuunnittelu sekä logistiikka.

Painoala on ollut digitalisaation myötä vakavassa kriisissä, ja Grano onkin lähtenyt uudistumaan kehittämällä palveluratkaisuja ja profiloitumalla yhä voimakkaammin kokonaisratkaisuja tarjoavaksi kumppaniksi. Grano näkee mahdollisuuden investoimisessa nimenomaan suomalaiseen työhön, samalla kun moni muu painoalan yritys on vienyt tuotantoaan halvempiin maihin.

– Huippuammattilaisten monipuolista osaamista ei voi korvata laitteilla eikä halvemmalla työvoimalla. Me haluamme iskeä Kiina-ilmiötä vastaan ja panostaa työllistämiseen Suomessa, sanoo Granon tuotantojohtaja Markus Jensen-Eriksen.

Uusi tehdas on tarkoitus avata ensi vuonna. Valmistuessaan se on Pohjoismaiden ja Baltian monipuolisin painoalan osaamiskeskittymä. Grano aikoo investoida ensi vuonna myös kymmeniin uusiin työpaikkoihin Suomessa.

Lue lisää täältä