Fleximin lisäkauppahinta ylitti arvioidun summan

6_flexim_lisakauppahinta

Kesäkuussa vahvistui Panostajan myymän Flexim Securityn lisäkauppahinta, 4,7 miljoonaa euroa, josta Panostajan osuus on noin 3,3 miljoonaa euroa.

”Tulos on erinomainen ja ylitti arvioidun summan. Olemme todella tyytyväisiä Fleximin kasvuun ja kehitykseen”, Panostajan toimitusjohtaja Juha Sarsama kertoo.

Lisäkauppahinnalla tarkoitetaan yrityskaupan ehdollista osaa, jonka ostaja maksaa sovitun määräajan ja ehtojen täyttyessä. Lisäkauppahinta toimii ostajalle eräänlaisena vakuutena, jos yritys ei saavutakaan myyjän lupaamia tavoitteita.

”Lisäkauppahintamallit eivät välttämättä usein ole kovinkaan houkuttelevia etenkään myyjän näkökulmasta. Kun tekee kaupan ja myy yrityksen, haluaisi saada asiat kerralla kuntoon ilman lisäriskejä.”

Panostaja ja vähemmistösijoittajat myivät Fleximin vuoden 2015 kesäkuussa Assa Abloy Oy:lle.

”On aina riski, kun uusi omistaja tulee ruoriin, mutta on ollut hienoa huomata, miten erinomaista työtä yhtiön johto ja koko henkilöstö ovat tehneet. Fleximillä on töissä upeita tyyppejä, joista jäi minulle hyviä kontakteja. Yrityksellä on huikeat kasvun mahdollisuudet osana kansainvälistä Abloy-konsernia.”

Sarsaman mukaan lisäkauppahintarakenteessa on tärkeintä sopia tarkat parametrit, joihin lisäkauppahinta sidotaan. Hän haluaa painottaa, että joskus myyjänäkin kannattaa harkita lisäkauppahintarakennetta.

”Ostajana käytämme rakennetta paljonkin, mutta myyjälle vaihtoehto ei ole useinkaan niin mieleinen. Jotta lisäkauppahintarakenteeseen kannattaa suostua, myytävän yrityksen bisneslogiikka on tunnettava hyvin tarkkaan ja parametrit tulee miettiä huolella.”