Flexim vaihtaa perhettä

 

Panostajan tehtävänä on luoda menestystarinoita yhdessä omistamiensa pk-sektorin yritysten kanssa. Yksi uusi menestystarina sai arvoisensa päätöksen, kun Assa Abloy osti Flexim Securityn osakekannan kesäkuun alussa julkaistulla kaupalla.

Jukka Laakson luotsaama Flexim on kuulunut Panostajan perheeseen jo vuodesta 2007. Kuluneiden kahdeksan vuoden aikana se on kasvanut monien yrityskauppojen ja omien innovaatioidensa avulla alansa johtavaksi asiantuntijaksi huolettoman ja turvallisen kulkemisen kehittäjänä. Fleximin liikevaihto on noussut 34 miljoonaan euroon ja henkilöstön määrä 249:ään.

Tunnetuin Fleximin innovaatioista on Safea-tuote. Juuri Safean globaali markkinapotentiaali oli selkeä peruste yrityksen siirtämisestä uuteen omistukseen. ”Fleximin seuraava kasvuvaihe ja Safean markkinointi hyötyvät Assa Abloyn kansainvälisestä verkostosta ja vahvasta markkinointiosaamisesta. Yrityksillä on takanaan pitkäaikainen ja hyvä yhteistyö, joka nyt tiivistyy yhdistymisen myötä”, Fleximin toimitusjohtaja Jukka Laakso sanoo. Assa Abloy Oy on osa Tukholman pörssiin listattua ASSA ABLOY -konsernia. Viennissä Abloy hyödyntää konsernin maailmanlaajuista myyntikonttori- ja maahantuojaverkostoa.

Osakekannan hinnaksi on sovittu 27 miljoonaa euroa. Lisäksi myyjillä on mahdollisuus enintään 8 miljoonan euron lisäkauppahintaan, joka määräytyy 1.5.2015 alkaneelta 12 kk:n ajanjaksolta. Panostaja kirjaa 70 prosentin omistusosuudestaan noin 9 miljoonan euron myyntivoiton peruskauppahinnasta. Myös muut omistajat eli Jukka Laakso ja Hannu Kankkunen myivät osakkeensa. Flexim jatkaa itsenäisenä yrityksenä ja Laakso sen toimitusjohtajana.