Flexim Security Assa Abloylle - nyt Flexim Safean kansainvälistyminen vauhdittuu

Assa Abloy Oy ostaa Flexim Securityn Panostajalta ja Fleximin vähemmistöomistajilta. Flexim Securityn ja Assa Abloyn yhdistymisen myötä syntyy yritys, joka on toimialallaan maailman johtava sekä mekaanisissa että digitaalisissa lukitus- ja turvaratkaisuissa.

Flexim Security on ollut edistyksellinen digitaalisen huolettoman ja turvallisen kulkemisen kehittäjä. Yhtiön Flexim Safea -ratkaisu hyödyntää modernia digitaalista teknologiaa ja mahdollistaa kiinteistöjen turvallisuuden. Assa Abloy on markkinajohtaja mekaanisessa ja elektromekaanisessa lukituksessa Suomessa.

Assa Abloylla ja Flexim Securitylla on jo takanaan pitkäaikainen ja hyvä yhteistyö, joka luonnollisesti tiivistyy yhdistymisen myötä. Toiminnallisia päällekkäisyyksiä ei ole, mutta yhdistyminen tuo merkittäviä etuja muun muassa tuotekehitykseen ja markkinointiin.

Panostaja on yhdessä muiden Flexim Group Oy:n omistajien kanssa allekirjoittanut sopimuksen koko Flexim Security Oy:n osakekannan myynnistä Assa Abloy Oy:lle. Panostajan omistusosuus Flexim Group Oy:stä on 70 prosenttia ja Fleximin toimitusjohtaja Jukka Laakso on yhtiönsä kautta omistanut 20 prosenttia Flexim Group Oy:stä ja hallituksen jäsenenä aikaisemmin toiminut Hannu Kankkunen yhtiönsä kautta 10 prosenttia. Flexim Group omistaa Flexim Security Oy:stä 100 %. Velaton peruskauppahinta on 27 miljoonaa euroa. Lisäksi myyjillä on mahdollisuus enintään 8 miljoonan euron lisäkauppahintaan.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Flexim jatkaa itsenäisenä yrityksenä ja Jukka Laakso jatkaa yrityksen toimitusjohtajan tehtävissä.

– Yhdistyminen on hyvä uutinen asiakkaillemme ja henkilöstöllemme. Assa Abloyn kanssa meidän on entistä helpompi markkinoida Flexim Safeaa kansainvälisille markkinoille. Samoin voimme hyödyntää yhteistä osaamista ja tarjota asiakkaillemme entistä edistyksellisempiä tuotteita ja palveluja, Fleximin Jukka Laakso kertoo.

– Turvamarkkinoiden globalisoituminen ja tuotteiden digitalisoituminen edellyttävät alan toimijoilta uudenlaisia ratkaisuja ja palveluja. Yhdistämällä kahden suomalaisen oman alansa osaajan voimat, pystymme vastaamaan muuttuviin asiakastarpeisiin sekä panostamaan entistä vahvemmin tuote- ja palvelukehitykseemme, Assa Abloyn toimitusjohtaja Ilkka Kivisaari toteaa.

– Vuodesta 2007 Panostajan omistuksessa ollut Flexim Security on kasvanut menestyksekkäästi monien yhdistymisien myötä alansa johtavaksi asiantuntijaksi. Olemme valmiit luopumaan omistuksesta, koska Fleximin seuraava kasvuvaihe tarvitsee erityisesti kansainvälistä verkostoa sekä edistyksellisten tuotteiden ja palveluiden jatkokehittämistä, Panostajan toimitusjohtaja Juha Sarsama sanoo.