Esimerkillistä toimintaa: KotiSun-gaalassa palkitaan vuoden onnistumiset

Panostajan omistama KotiSun järjestää vuosittain useita koulutus- ja virkistyspäiviä työntekijöilleen. Useimmiten kyse on vain tietyistä yksiköistä, mutta tammikuun lopussa järjestettyyn KotiSun-gaalaan kokoontuivat yrityksen kaikki työntekijät.

”Haluamme joka vuosi antaa tunnustuksia työtekijöillemme erinomaisesti työpanoksesta. Vuosi sitten päätimme, että palkitsemisen ympärille voisi kehitellä ihan kunnon tilaisuuden. KotiSun-gaala toimii myös kivana vuoden aloitustapahtumana”, Ville Niinikoski, KotiSunin toimitusjohtaja, kertoo.

Gaalassa huomioidaan edellisvuoden aikana tehdyt erilaiset saavutukset, sekä yksittäiset onnistumiset että suuremmat kokonaisuudet. Gaalan tarkoituksena on myös tuoda yhteen yrityksen työntekijöitä eri paikkakunnilta sekä käydä läpi yrityksen ajankohtaisia asioita ja tulevaisuutta.

Niinikoski pitää gaalaa tärkeänä tekijänä yhteisöllisyyden tunteelle.

”Olemme aistineet, että tällaiselle tilaisuudelle on ollut kysyntää, etenkin nyt kun yrityksen henkilömäärä on kasvanut ja konsernin alla on useampia yhtiöitä. Ihmiset haluavat nähdä työtovereitaan myös eri puolelta Suomea. On tärkeää, että vuodessa on ainakin yksi päivä, jolloin pysähdytään katsomaan organisaatiota kokonaisuutena ja annetaan arvostusta työtovereille.”

Niinikosken mukaan työntekijät ovat antaneet gaalasta erinomaista palautetta ja ehdotuksia seuraavan vuoden ohjelmanumeroihin.

”KotiSun-gaala on kaikkien työntekijöiden yhteinen tapahtuma, johon jokainen pääsee vaikuttamaan ja ideoimaan. Tulevaisuudessa haasteena on pitää gaala kohtuullisen mittaisena, sillä mitä enemmän porukka kasvaa, sitä enemmän palkittavia riittäisi”, Niinikoski nauraa.