Christoffer Nordström tekee Megaklinikasta kansainvälistä suunnannäyttäjää

Megaklinikka – uuden palvelukonseptin mukaisesti toimiva hammaslääkäriasema Helsingin keskustassa- sai Panostajasta enemmistöomistajan helmikuussa. Megaklinikan sympaattinen toimitusjohtaja Christoffer Nordström, 30, kertoo miten yhteistyö on lähtenyt käyntiin.

Miten Megaklinikka muuttui, kun Panostaja tuli klinikan omistajaksi 75 prosentin osuudella?

Panostajan mukaantulo toimi lähtölaukauksena jo pitkään suunnitellulle laajentumisstrategialle, jota nyt lähdettiin toteuttamaan. Olemme vielä alkuvaiheessa, mutta valmistelut on jo aloitettu ja etenemme nopealla aikataululla.

Mitä etuja Panostaja on tuonut mukanaan Megaklinikan toimintaan?

Panostaja on johtamisjärjestelmien osaaja ja olemme saaneet erinomaisia työkaluja johtamiseen. Lisäksi Panostaja omistajana lisää uskottavuutta kasvun ja laajentumisen toteuttamisessa.

Panostaja järjestää omistamiensa yritysten edustajille yhteisiä tilaisuuksia, joissa hyvinkin erityyppisten toimialojen edustajat  jakavat kokemuksia ja ajatuksia. Tilaisuudet ovat olleet meille erittäin hyödyllisiä.

Tuntuuko siltä, että Panostajan kasvua hakeva toimintamalli hyödyttää Megaklinikkaa?

Megaklinikan strategia on alusta alkaen ollut hakea kasvua, joten toimintamallit olivat lähtökohtaisesti hyvin samansuuntaiset.

Megaklinikalla koko suukalusto pyritään hoitamaan edullisesti yhdellä käynnillä kuntoon. Onko muissa maissa samalla konseptilla toimivia hammaslääkäriasemia?

Vastaavalla kokonaiskonseptilla toimivaa ja yhtä pitkälle vietyä toiminnanohjausta hyödyntävää terveydenhuollon toimijaa ei ole tiedossamme. Toki ”yhdellä käynnillä kuntoon” -periaatteella toimivia yksiköitä on olemassa, mutta kokonaisvaltaisesti kaikkia osapuolia yhtä hyvin huomioivaa konseptia ei ole tullut muualla vastaan.

Mikä on Megaklinikan visio?

Haluamme olla kansainvälinen vertailukohta terveydenhuollon järjestelmille ja palveluille, eli lingua francaksi International benchmark for health care systems and services.

Millainen olet johtajana?

Johtajana toimin analyyttisesti. Pyrin yhdistämään ammattilaisten ammattitaidon ja kokemuksen käytettävissä olevaan tietoon. Näin haastan organisaatiotamme ennakkoluulottomasti jatkuvaan kehitykseen.