Ajankohtaista: Työehdoista sopu ja nimityksiä Granossa

Teollisuusliiton ja Granon välille on syntynyt yhteisymmärrys media- ja painoalan työehtosopimuksen noudattamisesta. Media- ja painoalan työehtosopimusta sovelletaan Granossa ensi vuoden alusta lähtien. Samalla osapuolet ovat sopineet siirtymäajan työehdoista ja työrauhavelvoitteista. Sopimus purki Teollisuusliiton julistaman ylityökiellon ja lakonuhan.

– Teollisuusliitto on tyytyväinen saavutettuun ratkaisuun media- ja painoalan työehtosopimuksen noudattamisesta Grano Oy:ssä. Työntekijöiden yhtenäinen tahto sekä neuvotteluissa löydetty yhteinen näkemys antavat vahvan perustan luoda hyvät ja toimivat neuvottelusuhteet Granossa, toteaa Teollisuusliiton sektorijohtaja Marko Rosqvist.

Riita työehdoista syntyi, kun PAM irtisanoi yksipuolisesti aiemmin voimassa olleen työehtosopimuksen. Uusi linjaus työehtosopimusten soveltamisaloista syntyi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan avustuksella.

”Nyt päätettiin, mitä työehtoja noudatetaan, kun vanha työehtosopimuksemme irtisanottiin. Nämä ovat aina olleet vaikeita kysymyksiä. Hyvä, että sopu löytyi. Haluan kiittää Paltan ja Teollisuusliiton neuvottelijoita maltista ja valtakunnansovittelijaa viisaudesta. Nyt jälleen tiedämme, miten edetä”, kommentoi Granon toimitusjohtaja Pekka Mettälä.

Nimityksiä Granossa

Granon uutena konsernin digitalisaatio- ja kehitysjohtajana aloittaa syyskuun alussa Antti Liukkonen. Hän on aiemmin toiminut useissa laaja-alaisissa ja kansainvälisissä rooleissa hankejohtajana, johdon konsulttina ja kehitysjohtajana. Granoon Liukkonen siirtyy Siili Solutionsin kehitysjohtajan tehtävästä.

Tytti Liven siirtyy samalla laatu- ja vastuullisuusjohtajan rooliin.

Grano-konsernin myynti- ja markkinointijohtajana aloitti jo maaliskuussa Mikko Mäkynen. Granoon hän siirtyi Accountor HR4 -yhtiön myynti- ja markkinointijohtajan tehtävistä.

Kati Kinnunen siirtyi samalla asiakaskokemusjohtajaksi.