Ajankohtaista: Grano aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

Granossa alkaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat markkinoinnin, tulostus- ja painotuotteiden tuotannon, logistiikan ja asennustoiminnan sekä myynnin toimintoja ja osaa emoyhtiön toimintoja. Neuvottelujen piirissä on noin 760 henkilöä.

– Nyt suunnitelmissa on merkittäviä muutoksia toimintamalleihin, organisoitumiseen ja resurssien kohdentamiseen. Syksy on haasteellinen ja toivotan kovasti tsemppiä granolaisille. Yhdessä selviämme tästäkin, toimitusjohtaja Pekka Mettälä sanoo.

Suunnitellut uudelleenjärjestelyt saattavat johtaa alustavan arvion mukaan enintään 120 henkilön lomauttamiseen, osa-aikaistamiseen tai irtisanomiseen. Myös muutokset toimintamalleissa ja työtehtävissä ovat mahdollisia.

Lisäksi yhtiö harkitsee neuvottelun kohteena olevan henkilöstön lomauttamista enintään 90 päiväksi. Mikäli toimenpiteisiin ryhdytään, pyritään ne toteuttamaan viimeistään 31.10.2021 mennessä.

Grano-konsernilla on tarve jatkuvasti parantaa kilpailukykyään ja kehittää ja uudistaa toimintojaan alati muuttuvassa markkinassa. Lisäksi yhtiö varautuu sopeuttamaan toimintaansa koronapandemian pitkittymisestä johtuvaan tilauskannan muutokseen. Tämän takia konsernin johto suunnittelee toimintojen uudistamista, sopeuttamista ja tehostamista vastaamaan muuttunutta kysyntää.