Oscar auttaa valmistavan teollisuuden pk-yrityksiä ottamaan ensimmäiset digitalisaation askeleet

Panostajan sijoitusyhtiö Oscar Software on tehnyt parin vuoden ajan siirtymää projektityöstä tuotemaisempaan malliin, ja muutos saatiin loppusuoralle vuoden 2023 aikana. Oscar on edistänyt valmistavan teollisuuden pk-yritysten digitalisaatiota tarjoamalla asiakkaille Oscarin omaa ERP-käyttöliittymää, toisin sanoen liiketoiminta-alustaa. Oscarin toimitusjohtajan Markku Virtasen mukaan yhtiön kehittämä liiketoiminta-alusta tarjoaa pk-yritykselle mahdollisuuden muuttaa toimintaansa digitaaliseksi ketterällä tavalla.

–        ERP on yritysten toiminnanohjausjärjestelmä, joka yleensä mielletään pakollisena rekisterinä, mutta meidän tavoitteenamme on muuttaa ERP:n staattinen käyttö aidosti reaaliaikaiseen tilannekuvaan, joka on selainpohjainen. Esimerkiksi tuotannon työajanseurannan tilannekuva päivittyy ERP:iin heti – toisin kuin historiassa, jolloin tuntikirjaukset saatettiin syöttää kerralla viikon päätteeksi palkanlaskennan tarpeisiin, Virtanen kuvailee.

Virtasen mukaan digitalisaatio valmistavassa teollisuudessa on kuitenkin vasta lähivuosina kunnolla heräämässä, ja herääminen tapahtuu usein eteen tulevien tarpeiden myötä.

Lue koko artikkeli täältä