Panostaja Network Event 2019: Asiakas liiketoiminnan moottorina

Omistaminen ja liiketoiminta ovat aina arvon luomista. Asiakasarvo puolestaan on ratkaiseva kilpailuetu yritykselle. Asiakasarvon merkitys, sen olemus ja synnyttäminen olivat aiheina Panostajan syksyn Network Eventissä 

 

Plan Piin Pia Rautakorpi on avannut asiakasarvoon liittyviä tekijöitä niin omistajille kuin yhtiöiden hallituksissa vaikuttaville yrityksensä kautta kohta kymmenen vuoden ajan. Viestin lähtökohta on selkeä: asiakas ei tarvitse yritystä, yritys tarvitsee asiakasta. 

– Asiakasarvo syntyy aina asiakkaan mielessä. Yrityksen tehtäväksi jää kääntää asiakkaan kokema arvo kassavirrakseen, Rautakorpi linjaa asiakaskokemuksen ympärille muodostuvaa liiketoiminnan kehää. 

Videolla Rautakorpi kertoo tiivistetysti, mitä omistajan, hallituksen ja johdon tulee tietää asiakasarvosta. 

Panostaja-konsernin tuorein jäsen, lastenvaatteita valmistava Gugguu on some-maailmaan kasvanut toimija, jonka ydin on asiakaskokemuksessa. Asiakaskokemus on vahva osa brändiä, muistuttaa Gugguun hallituksen puheenjohtaja Raija-Leena Söderholm 

Gugguun operatiivinen johtaja ja yksi perustajista, Anne Valli, laskee brändiin tuotteet, asiakkaat, tapahtumat ja koko Gugguun tiimin, joten brändin hallinta on paljon muutakin kuin maineen hallintaa. 

Panostajan Network Event nosti esille myös kysymyksen asiakkuudesta. Arvoa on vaikea luoda, ellei tunne omaa asiakasta. Usein asiakkuudet myös ketjuttuvat, mikä saattaa tehdä asiakasarvon tunnistamisesta ja vahvistamisesta haastavaaHyggan varatoimitusjohtaja Atte Niittylä kuvaa, miten monikerroksinen ja -tahoinen asiakasarvon luominen on. 

 

Kaiken kaikkiaan Helsingissä kokoontunut Panostajan Network Event herätti paljon pohdittavaa yhtiöissä. Osallistujat kokivat saaneensa runsaasti eväitä asiakasarvon merkityksen kirkastamiseksi ja rakentamiseksi. Yksi keskeinen oivallus oli, miten asiakasarvon merkitys on ymmärrettävissä koko organisaatiossa samalla tavalla, jotta omat arvolupaukset ja toiminta ovat kauttaaltaan linjassa.