Kasvun ilosanoma kuuluviin

Päätimme viime vuoden lopulla lähteä Kasvu Open -kilpailun, erityisesti sen ”Kohti Yrityskauppaa” -kasvupolun, kumppaniksi ja sponsoriksi.

Kasvu Open on Suomen suurin kasvuhaluisten yritysten sparrauskilpailu. Vuoden 2017 tavoitteena on kohtauttaa 450 kasvuyritystä liike-elämän huippujen kanssa. Kasvuhaluiset yritykset pääsevät testaamaan ideoitaan ja vauhdittamaan kasvuaan yhdessä asiantuntijoiden eli mylläreiden kanssa.

Uutta Kasvu Openissa vuonna 2017 on yksitoista päivää kestävä valtakunnallinen yrityskauppapolku, joka on räätälöity yrityskauppoja suunnitteleville pk-yrityksille.

Sparrausta ja hyvää pöhinää

Kasvu Open on nyt täysillä käynnissä. Yrityskauppapolun osalta on järjestetty viisi starttitilaisuutta, joissa on kuultu kokemuksia viime vuoden Kasvu Openista, kasvutarina yrityksensä myynnillä vaurastuneelta yrittäjältä sekä kumppanien ja tuomariston esittely. Kasvu Openia fasilitoivan Kasvun Roihun Satu Haka on onnistunut käynnistämään aktiivisen keskustelun yleisön kanssa jokaisessa tilaisuudessa. Lisäksi hän on innostanut yrittäjiä hakemaan varsinaiseen kilpailuun.

Nyt hakuaika tämän vuoden Yrityskauppa-polkuun on päättynyt, eikä minun tarvitse enää myydä. Kehunpa kuitenkin. Tilaisuuksissa oli hyvä pöhinä.

Vaikka Kasvu Open on kilpailu, sen syvin olemus on toimia sparrarina kasvuhakuisille yrityksille. Kasvu Open tarjoaa yrityksille korkeatasoista asiantuntijasparrausta vähintään kahden päivän ajan, ja kilpailussa eteenpäin selviäville sparrausta on tarjolla enemmän. Jokainen aiempina vuosina kisaan osallistunut korosti Kasvu Openin mylläreiden roolia strategiansa parantamisessa.

Kasvu Open vie kasvun ilosanomaa eteenpäin. Suomen kansantalouden kehitykselle on erittäin merkittävää, että pk-yritykset kasvavat kannattavasti. Pk-sektori on laajasti ymmärrettynä Suomen suurin työllistävä ja veroja maksava sektori. Jos pk-sektori onnistuu kasvussa, onnistuu Suomikin.

Kasvun halua tarvitaan lisää

Suomen yrittäjien pk-yritysbarometrin I/2017 mukaan noin 50 prosenttia yrityksistä haluaa kasvaa. Toisin sanoen puolet Suomen (pk)-yrityksistä ei halua kasvaa tai ei tavoittele kasvua. Vaikka olen yleensä optimisti, niin tässä asiassa näen, että lasi on puoliksi tyhjä.

Suomen onnistumisen kannalta meidän tulisi nostaa kasvuhaluisuuden prosenttia aina vain lähemmäksi sataa. Tällä asialla on Kasvu Open. Ja ennen kaikkea tämän takia me Panostajalla lähdimme kasvun kumppaniksi, ja allekirjoittanut yrityskauppapolun tuomariksi.

Seuraavaksi me eri kasvupolkujen tuomaristo käymme läpi hakemukset ja valitsemme parhaat kasvutarinat jatkoon. Tätä luettaessa valinnat on jo tehty. Kohti Yrityskauppaa -kasvupolulle jatkoon valitut kasvuyritykset valmistautuvat kuumeisesti huhti- ja toukokuussa pidettäviin sparraustilaisuuksiin, joissa yrityskauppaa suunnittelevat yritykset saavat sparrausta kymmeneltä kovan luokan asiantuntijalta. Kasvu Open 2017 -voittajat selviävät lokakuussa Jyväskylässä.

Jos et huomannut hakea Kasvu Openiin tälle vuodelle, ehdit vielä, sillä osa kasvupoluista on edelleen auki! Yrityskauppapolun haku on loppunut, joten sen osalta on odotettava ensi vuoteen. Päätös kasvusta kannattaa tehdä jo nyt. Keskity siis kasvuun joko hakemalla Kasvu Openiin nyt tai tule ensi vuoden alussa mukaan uuteen kilpailuun, nykyistä vahvempana ja nopeammin kasvavana yrityksenä!
 

Lue lisää Kasvu Openista 

Tule myös katsomaan Kohti Yrityskauppaa -kasvupolun avoimia semifinaaleja