Grano osti painotalo Oy Fram Ab:n

Graafisen alan markkinajohtaja Grano Oy keskittää toimialaa ja on ostanut painotalo Oy Fram Ab:n. Yrityskaupalla Grano jatkaa kasvustrategiaansa ja vahvistaa markkinaosuuttaan merkittävästi Länsi-Suomessa. Framin kaikki 35 työntekijää jatkavat Framin palveluksessa, yhtiön ollessa tästä eteenpäin osa Grano-konsernia. Suomessa ja Virossa toimiva Grano työllistää yrityskaupan jälkeen noin 850 ihmistä. Sen liikevaihto tulevalla tilikaudella on lähes 100 miljoonaa euroa.

”Graafinen toimiala elää vahvaa murrosta. Toimialan sisäinen kilpailu on kovaa, paperin kulutus on laskussa ja digitalisoituminen uudistaa koko toimialaa. Muutoksessa suunnannäyttäjät pärjäävät. Toiminnot keskittyvät ja laadukkuus sekä tehokkaat prosessit korostuvat. Kotimaan markkinat eivät kasva perinteisellä painopuolella. Kovassa kilpailussa on samaan aikaan pystyttävä kehittymään. Tämä vaatii toimijoilta resursseja ja investointikykyä tulevaan. Muutos näkyy toimialan vahvana konsolidoitumisena, ja me olemme siinä suunnannäyttäjä”, linjaa Grano Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Hirvonen.

Fram- yrityskauppa vastaa asiakaskentän muuttuviin tarpeisiin. Asiakkaat hakevat ratkaisuja, joissa digi ja printti täydentävät toisiaan. ”Asiakkaat arvostavat helppoutta ja yhden luukun -periaatteella saatavaa kattavaa kokonaispalvelua. Granolla tämä kokonaispalveluketju on kunnossa ja asiakkaat saavat uutta lisäarvoa rinnalle tuoduista digitaalisista palveluista”, iloitsee Fram Oy:n toimitusjohtaja Jan Rosendahl. Fram on perustettu 1910, ja sen yli satavuotisen toiminnan aikana yritykselle on muodostunut vahva asema nykyisen asiakaskunnan parissa.

”Jan on luotsannut Framia yli 20 vuotta. Sinä aikana yhtiö on tehnyt vahvaa tulosta sekä pystynyt viime vuosina kehittämään toimintaansa kassavirralla. Haluamme jatkaa toiminnan asiakaslähtöistä edelleenkehittämistä ja osaltamme myös Granona oppia Framin tehokkaasta ja optimoidusta tuotantoprosessista”, kiittelee Granon Vaasan aluejohtaja Mikael Back.

Yrityskauppaan kuuluu myös tilaus/varastointijärjestelmä Printbox. ”Asiakaslähtöisestä kehitystyöstä on hyvä esimerkki Framin oma webpohjainen painotöiden tilaus- ja hallintajärjestelmä, josta vakitilaukset syntyvät kymmenessä sekunnissa”, jatkaa Back.

 

Lisätietoja:

Jaakko Hirvonen
Toimitusjohtaja, Grano Oy p. 0400 522 041, jaakko.hirvonen@grano.fi

Mikael Back
Aluejohtaja, Grano Oy p. 050 520 6203, mikael.back@grano.fi

Jan Rosendahl
Toimitusjohtaja, Oy Fram Ab p. 0500 669 069, jan@fram.fi


Grano on graafisen alan markkinajohtaja Suomessa. Se valmistaa digi- ja printtipalveluihin liittyviä tuotteita, markkinointia ja ratkaisuja, jotka helpottavat sekä kehittävät asiakkaiden liiketoimintaa. Granon palvelut ovat saatavilla valtakunnallisesti 25 eri paikkakunnalla Helsingistä Ouluun.
Granon pääomistaja on pörssilistattu sijoitusyhtiö Panostaja Oyj, seuraavaksi suurin omistaja on Turun Metsänkävijät ry ja loput omistaa yrityksen toimiva johto. Grano Oy työllistää noin 800 ammattilaista ja yhtiön liikevaihto on noin 92 miljoonaa euroa.  grano.fi

Oy Fram Ab on vuonna 1910 perustettu Vaasalainen graafisen alan yritys. Oy Fram Ab:lla on käytössään yksi suomen moderneimmista arkki-painamisen tuotantokalustoista, jotka edustavat alan viimeisintä tekniikkaa, niin laadun kuin tuotantonopeudenkin osalta. Yhtiön liikevaihto oli viime tilikaudella noin 5,8 miljoonaa euroa ja yritykselle on myönnetty korkein AAA-luottoluokitus jo kymmeneltä peräkkäiseltä tilikaudelta. Oy Fram Ab:n palveluksessa työskentelee yli 35 alan ammattilaista. fram.fi