Ecosirin pääomistus siirtyy kansainväliselle ryhmälle

Kotimaisen terveysteknologian sekä kaupunkiratkaisujen vienti ulkomaille kiihtyy entisestään, kun Ecosir Groupin liiketoiminta siirtyy kansainvälisen sijoittajaryhmän pääomistukseen. Ecosir Group Oy:n toimitusjohtaja Mauri Leponen jatkaa yhtiön osakkaana ja toimitusjohtajana.

Panostaja kirjaa myynnistä noin 1,4 miljoonan euron myyntivoiton ennen veroja marraskuun 2018 tulokseen.

Olemme rakentaneet Panostajan kanssa toimivan kansainvälistymisstrategian, jonka toteuttamista jatkamme edelleen. Panostaja on toiminut aktiivisena omistajana ja kehittäjänä yhtiön strategiaa tukien, ja olemme kiitollisia yhteisistä vuosista”, sanoo Ecosir Group Oy:n toimitusjohtaja Mauri Leponen.

”Ecosir Group tulee jatkamaan nykyistä toimintaansa palvellen asiakkaita niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kansainvälisten sijoittajien tuki voimistaa huomattavasti liiketoiminta- ja kasvumahdollisuuksiamme, jota yrityskauppa tukee kasvupolullamme.”

”On ollut hienoa toimia yhtiön omistajakumppanina – Ecosir Groupin koko henkilöstö on toiminut periksi antamattomasti valitun strategian toteuttamiseksi. Olemme yhdessä saaneet aikaan ensimmäisen kasvuvaiheen ja olen vakuuttunut, että yhtiön kasvu jatkuu kansainvälisillä markkinoilla”, toteaa Panostaja Oyj:n toimitusjohtaja Juha Sarsama.

Kansainvälistyminen on ollut jo pitkään osa Ecosirin toimintaa. Ecosir tiedotti esimerkiksi huhtikuussa 2018 voittaneensa merkittävän kansainvälisen kilpailutuksen Persianlahden alueella. Kuwaitin 500 000 neliömetrin Adan-sairaalaan toimitettavan automaattisen siirtojärjestelmän avulla neljän sairaalan hygieniariskiä minimoidaan poistamalla osastoilta bakteeri- ja viruspitoinen materiaali noin 10–15 sekunnissa suljetusti ja automaattisesti.

Suomessa Ecosir on ollut jo pitkään markkinajohtaja: kotimaassa sen järjestelmiä löytyy lähes sadasta kohteesta. Esimerkiksi Helsingissä uuden naisten- ja lastensairaalan sekä naistenklinikan logistiikka on automatisoitu Ecosirin toimesta.