Suomen innostavimmat työpaikat -kilpailussa palkittiin alkuvuodesta toimintakulttuuriltaan erinomaisia yrityksiä. Panostajan yhtiöistä pienten (30–149 henkilöä työllistävien) organisaatioiden sarjassa pärjäsivät mainiosti CoreHW, KL-Varaosat, Oscar Software ja Hygga.
Mistä innostava työpaikka on sitten tehty? Juttelimme Panostajan yhtiöistä kilpailussa korkeimmalle sijoittuneen CoreHW:n henkilöstö- ja viestintäjohtaja Milla Kuisman kanssa, joka kertoi kilpailun taustoista ja menestyksen eväistä.
”Uskoisin, että meidän menestyksemme avain on yrityskulttuurissa. CoreHW on perustettu vuonna 2013 eli kyseessä on vielä nuori yritys. Kasvusta huolimatta olemme halunneet säilyttää toimintakulttuurissamme pienen firman hyvät puolet, eli tietynlaisen avoimuuteen ja ketteryyteen kutsuvan ”no nonsense”-mentaliteetin. Toinen esimerkki periaatteistamme on ”dark side honesty”. Se tarkoittaa, että asioista puhutaan avoimesti, virheet myönnetään ja niistä opitaan”, kertoo Kuisma.
Kuisma painottaa myös, että kaikilla työntekijöillä pitää olla mahdollisuus osallistua yrityksen toimintaan. CoreHW:lla halutaankin kannustaa kaikkia mukaan ideoimaan, oppimaan ja osallistumaan yrityksen kehittämiseen. Esimerkiksi yrityksen arvot on kehitetty yhdessä.
”Omakohtaisesti voin sanoa, että CoreHW:lla on hyvin inhimillinen suhde työntekijöihinsä. Vaikka työ on tärkeää, on selvää, että työntekijöillämme on myös muuta elämää,” sanoo Kuisma.
Intoa työn sisällöstä
Jos työn sisältö tökkii, ei sitä työnteon puitteilla pelasteta. CoreHW:lla myös tämä asia on tunnistettu, ja kaikkien työntekijöiden arkisen työn sisältö pyritään pitämään mielenkiintoisena, osallistavana ja haastavana.
”Mielestäni yksi vahvimpia syitä työstä innostumiselle on, kun pääsee oikeasti hyödyntämään ammattitaitoaan. Meillä pääsee jatkuvasti tekemään uusia asioita ja osallistumaan monipuolisesti teknisesti haastaviinkin projekteihin”, kertoo Kuisma.
CoreHW:lla henkilöstön osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen näkyy myös henkilöstöhallinnon käytännöissä.
”Meillä on esimerkiksi käytössä projekteissa keskustelupohja, joka kannustaa työntekijöitämme tuomaan omia ajatuksiaan ja kehitysmahdollisuuksia esiin. Kaiken kaikkiaan olemme pyrkineet läpi organisaatiomme luomaan monisuuntaista viestintää – haluamme, että työntekijämme kokevat itsensä aktiiviseksi toimijaksi omassa kehittymisessään”, sanoo Kuisma.
Horisontaalisuus, matalat hierarkiat ja avokonttorissa työskentely myös parantavat tiedonvaihtoa ja luovat tunteen inhimillisestä työkulttuurista.
Panostaja laittoi raamit kuntoon
Kuisma kertoo, että CoreHW sai Panostajalta starttiin hyvän HR-toimintasuunnitelman. Panostajan verkostosta löytyi myös ulkoisena resurssina henkilöstöpäällikkö, joka huolehtii CoreHW:n osaamisen ja HR-käytäntöjen kehittämisestä.
”Lisäksi esihenkilömme ovat osallistuneet Panostajan järjestämiin koulutuksiin ja valmennuksiin. Ne ovat olleet aina pidettyjä”, Kuisma summaa.